Salut podria optar per una mitja dosi de reforç de la vacuna: experts catalans ho estudien en un informe

El repunt de la mortalitat en residències anima a apostar per aquesta estratègia

Experts catalans preparen un informe per al Departament de Salut que li serveixi per determinar si l’administració d’una tercera dosi seria necessària a Catalunya en base a la informació disponible al país, ha explicat a EL MÓN l’epidemiòloga Sílvia de Sanjosé. Entre els aspectes que estan valorant és que potser no calgui una dosi sencera com l’actual, sinó més aviat mitja. El Grup Col·laboratiu Multidisciplinari per al Seguiment Científic de la Covid-19 (GCMSC) fa un mes que està treballant en l’estudi d’aquesta possibilitat amb l’objectiu d’analitzar “quina és la situació que justificaria” posar aquesta dosi de reforç, una política de vacunació que països com els EUA ja han anunciat que aplicaran aquest setembre argumentant que, a través de l’anàlisi de les seves dades, han comprovat pèrdua d’efectivitat de les vacunes al cap dels vuit mesos.

De Sanjosé ha reconegut que ara es comença a tenir informació de “persones d’edat avançada que podrien necessitar una tercera dosi” de la vacuna contra la Covid-19 amb l’objectiu de “mantenir nivells alts d’anticossos”. Això explica l’experta “no vol dir que no tinguin defenses davant de la infecció, però potser no tantes com ens agradaria”. Per això s’està fent seguiment a persones en residències “que podrien tenir la seva immunitat una mica tocada o no tan operativa com ens agradaria”.

Arran de l’informe que estan preparant els experts, apunta De Sanjosé, “podria ser que el Departament veiés com d’important és poder administrar una tercera dosi a les persones que tinguin més números de veure reduïda la resposta esperada quan els han posat les dues dosis”. L’experta creu que “és previsible que potser no calgui administrar una tercera dosi a tota la població amb les dades que tenim; el que sí sabem és que les persones grans amb un sistema immunitari tocat se’n podrien beneficiar, potser la meitat de dosi del que s’està injectant”.

Aquesta possibilitat hauria de ser avaluada també en conjunt de l’Estat, però els experts semblen tenir coll avall que la tercera dosi o mitja més seria necessària. La situació a les residències, on s’està produint un repunt de contagis i morts, suma punts a favor de la vacunació de reforç, que probablement haurà de seguir la mateixa prioritat de l’inici. Als EUA han comprovat que al cap de vuit mesos, algunes persones perden capacitat de defensa davant del virus tot i estar vacunade. L’informe dels experts catalans ha d’estar enllestit per setembre.

Comentaris

  Ja que passava per aquí 25/08/2021 5:36 pm
  Un expert és un venut als interessos de les farmacèutiques, la indústria contra la salut. Els veritables científics estan denunciant l'atrocitat de l'enverinament massiu per a una immensa falsedat. Ningú ha demostrat amb estudis científics l'existència del virus ni la relació amb la 'suposada' malaltia. Recordeu que l'OMS està finançada per Gates, com tots els fabricants del verí. I Gates és el psicòpata que somreia quan explicava que manipulaven els gens de les vacunes i els introduïen directament a la vena dels nens, tot fent un acte agressiu en inocular la injecció en el braç virtual d'un nen. Aquest misantrop ja ens parlava que amb els virus i els vaccins, acabarien entre el 10 i el 15% de la població mundial. Tot això, la premsa no ho sap, no, ells obeeixen les ordres; no investiguen. Per això esteu totalment enganyats. Penseu de veritat que hi ha una pandèmia, o us ho creieu perquè ho diuen les autoritats i us acolloneixen des de les televisions (graciosament gratificades)? Tirania mèdica, el somni de tot miserable ficat en política. L'objectiu: el NOM, ho diu el Fòrum Econòmic Mundial, l'ONU i tots els sequaços criminals.
   Endocrinologia Social 26/08/2021 10:58 am
   Desitjo que no t'infectis, i que també tornis al parvulari,
  Ja que passava per aquí 25/08/2021 11:11 pm
  Escolteu això i investigueu: https://t.me/NANOMNOTICIAS/2281
  jacqme de Montpeller 26/08/2021 11:12 am
  Als països civilitzats (Celtibèria, capital Ankara ho és?), s'han dut a terme els assajos clínics corresponents per demanar l'autorització d'una dosi de record de les vacunes de BioNtech i Moderna, cosa que la primera ja ha presentat a l'autoritat competent per obtenir l'ampliació d'etiqueta (de fet, les dosis de record per a persones vulnerables ja s'han autoritzat als Estats Units -i a Israel ja s'ofereix aquesta dosi a menors des dels 30 anys cap amunt.). Alemanya i França ja han anunciat que també aplicaran ´la 3ª dosi. Ara, heus aquí que els experts nostrats parlen de la possibilitat d'aplicar només mitja dosi. Que és que els catalans som més forts que la resta de mortals? Que és que els nostres experts en saben més? Si no fos per que fa pena, faria riure.

Nou comentari