Salut oferirà 18.700 noves cites a persones d’entre 60-65 anys per vacunar-se amb AstraZeneca

Les persones dins del grup d'edat amb més riscos rebran un SMS amb un enllaç per concertar la seva vacunació

La subdirectora general de Promoció de Salut, Carmen Cabezas, ha anunciat aquest dilluns en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio que aquesta setmana s’oferiran 18.700 noves cites a persones d’entre 60-65 anys per vacunar-se amb AstraZeneca. Aquesta nova tongada de cites és possible després de l’arribada amb retard d’un contingent de dosis divendres passat. Cabezas ha explicat que les persones que hagin rebut un SMS poden accedir a la web a través d’un enllaç per concertar cita. Haver rebut l’SMS suposa que la persona té característiques que fan que sigui prioritària la seva vacunació, ara bé, tot el grup d’edat és considerat de risc perquè estadísticament és el que més possibilitats de tenir una complicació a causa de la infecció, independenment de si té una malaltia prèvia o no.

Cabezas ha recordat que la vacuna d’AstraZeneca s’administra a persones de 60-65 anys després que Espanya aixequés el topall del 55 anys. Ara, però, ha posat un topall de 65 anys. Cabezas ha dit que Catalunya seguirà pressionant per eliminar aquest altre topall, tenint en compte que a altres països, com el Regne Unit, no hi ha restricció d’edat per aquesta vacuna i s’han obtingut bons resultats. Això permetria oferir la vacuna a tot el grup sencer entre els 60 i els 69 anys. Cabezas ha recordat que les persones que ja han aconseguit cita hi poden anar sense problema perquè la seva dosi està confirmada. S’obren noves cites només quan es confirma l’arribada de les dosis a Catalunya.

Aquest dilluns s’han rebut 104.000 dosis de Pfizer, una vacuna que va destinada al grup de persones de més de 80 anys. La setmana que ve d’aquesta vacuna se’n preveu rebre’n 185.000. Aquesta previsió és probable que es compleixi perquè segons Salut Pfizer és l’empresa que compleix els seus compromisos. Això els permet afirmar que en dues setmanes tot el col·lectiu per damunt dels 80 anys haurà rebut una primera dosi. Pel que fa a la vacuna de Moderna, aquesta setmana n’arribaran 63.000. Aquesta vacuna es reserva pers a persones en hospitals, s’administra en centres hospitalaris perquè el seu trasllat es copmlica un cop es descongela.

Cabezas ha recordat que l’estratègia de vacunació de Catalunya consta de tres etapes i que algunes se solapen, condicionada per l’arribada de vacunes, que en el cas d’AstraZeneca i Moderna acostumen a tenir retards. La primera etapa va ser la vacunació focalitzada a residències i professionals sanitaris, que ha obtingut “molt bons resultats”, ha subrallat Cabezas. La segona etapa, que és l’actual, es vacuna persones de més risc, sigui per edat o per problemes de salut. Després, “si tenim les dosis que ens han promès de gairebé 500.00 a la setmana, és quan s’obriran centres més masius i es farà crida a persones més grans de 16 anys que no tenen problemes de Salut”. Cabezas ha defensat els punts de macro-vacunació per facilitar que hi vagin persones més joves “que potser no s’aproparien tant a l’hospital o centre de salut”. Salut també treballa amb empreses i centres de prevenció de riscos laborals perquè ajudin a fer possible la vacunació dels treballadors.

Comentaris

  Això no és tot 29/03/2021 11:13 pm
  Verges t'espera un Nuremberg II.
  Esquerra, gestió criminal 29/03/2021 6:17 pm
  Al final, els de 66-70 anys serem els ultims. Gracies consellera Verges de la mort de vells. Salvem icetes, matem vells, justicia d'Esquerra
  49
  37
  Respon
   Maria 29/03/2021 6:42 pm
   Quin comentari més poca-solta i babau. Pobre comentarista,

Nou comentari