El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
S’obre la vacunació de terceres dosis als majors de 40 anys
  • CA

Salut ha obert la vacunació de terceres dosis per a les persones de 40 a 49 anys, que des d’aquest dimecres ja poden demanar hora per rebre el vaccí de reforç. Ho ha anunciat en roda de premsa la secretaria de Salut Pública, Carmen Cabezas, que ha subratllat que la dosi de reforç en els majors de 49 anys ha ajudat a aturar l’expansió de l’òmicron, una variant més lleu però molt més transmissible.

“La incidència ha pujat de forma vertiginosa, sobretot en el grup de 20 a 29 anys”, ha lamentat Cabezas, que després ho ha relacionat amb la cobertura de la tercera dosi que tenen els grups de més edat i que ha frenat la incidència d’aquesta variant tan contagiosa. “No sabem l’evolució, però previsiblement els casos seguiran pujant”, ha afegit la secretària de Salut Pública, que ha instat a intensificar la vacunació, raó per la qual han obert les cites per a aquesta franja, que des d’aquest dimecres pot demanar hora per vacunar-se.

La investigadora de la Universitat Politècnica de Catalunya Clara Prats ha parlat de l’escenari que tindríem actualment si no s’hagués vacunat. Segons les dades de Salut, s’han evitat 400.000 casos des del gener així com 80.000 nous ingressos a planta. Això significa que els vaccins han servit per evitar mig milió de dies d’ingrés, el que hagués col·lapsat els hospitals. S’ha evitat també l’ingrés de 13.500 persones a les UCI. L’ocupació actual de les UCI arribaria a 1.500 pacients, mentre que actualment està en 400. Quant a les defuncions, Salut calcula que s’han evitat entre 7.500 i 10.000 defuncions directes per Covid.

Cabezas assegura que aquests números serveixen per “posar en relleu la importància de les vacunes” ara que fa un any que es va engegar la campanya de vacunació. “Hem aconseguit estalviar tot aquest patiment a la societat”, ha celebrat la secretària de Salut Pública.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: poc clar a desembre 29, 2021 | 16:04
    poc clar desembre 29, 2021 | 16:04
    Jo porto pfizer però ara em volen posar moderna, i jo no vull, vull seguir amb pfizer, però no em deixen triar.
  2. Icona del comentari de: Josep Pagès i Canaleta el Avi Culer de Cardedeu a desembre 29, 2021 | 20:02
    Josep Pagès i Canaleta el Avi Culer de Cardedeu desembre 29, 2021 | 20:02
    JO , la meva dona i fills Grans ja , tenin posada dos dosis de PFIZER , el 13 de Gener SI DÉU VOL Ens posaran la Tercera dosis per què son majors de 50 anys ..No se quina ens voldran posar LA CUESTION ES QUE NOS VACUNEN ..Ves a saber SI Tenin LA PFIZER i ara ens posen LA Moderna a lo millor nos proteje molt mes nunca se sabe . LA Cuestion es ponerte UNA TERCERA DOSIS estar mas protegidos .. PEDRO SANCHEZ LA OBLIGACION DE LLEVAR MASCARILLA EN EL CARRER a Cardedeu molta Gent no hu fa i la Policia Local no los multa ni obliga se la pongan LA PUJADA DE CONTAGIS ESTA Mas que asegurada abans de CAP ANY .

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa