El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut sospita que un 20% de les mostres que s’analitzen són d’Òmicron

El Departament de Salut ha advertit aquest divendres que l’escenari epidemiològic actual està determinat per l’increment de la variant òmicron. Segons informa en un comunicat, les dades preliminars estudiades confirmen que hi ha aproximadament un 20% de les mostres analitzades amb sospita de ser d’aquesta variant. Aquesta realitat, assegura el comunicat, fa que el Departament reiteri la crida a la població a que reforci les mesures conegudes de protecció (mans, distància, mascareta i ventilació) i la vacunació d’aquelles persones que encara no ho han fet, especialment l’administració de la dosi de record al col·lectiu de majors de 60 anys.

El Departament ha confirmat que aquesta tarda es reunirà el Comitè Científic Assessor de la Covid-19 per analitzar la situació epidemiològica actual. Ahir aquest comitè va avisar de què calen restriccions. Així mateix, la conselleria que dirigeix Josep Maria Argimon, indica que està previst que amb posterioritat a la reunió que s’entregui al Departament de Salut un informe d’anàlisi i recomanacions que s’afegirà al conjunt d’informes i documents de treball dels que ja es disposa i amb els que es basa l’estratègia epidemiològica contra la pandèmia.

Salut recorda que és l’Agència de Salut Pública qui continua generant i compilant tota la documentació tècnica a partir de les anàlisis de les dades proporcionades per la xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya i els seus propis informes. El comunicat afegeix que el Departament de Salut traslladarà el resultat del treball tècnic a la Comissió delegada en matèria de Covid-19, presidida pel president Pere Aragonès, prevista per principis de la setmana vinent i que és la responsable d’analitzar les eventuals decisions que es vulguin desplegar en l’actual context epidemiològic.

Tots els indicadors de la pandèmia continuen empitjorant en plena alarma per l’arribada de la variant Òmicron. La pressió hospitalària guanya aquest divendres 11 pacients més ingressats amb Covid als centres hospitalaris catalans, elevant el balanç a 1.139 pacients, segons les dades del Departament de Salut. Tambe hi ha sis persones més en estat crític que han necessitat ser ingressades a unitats de cures intensives (UCIs). En total hi ha 287 persones en estat crític.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa