El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut intensificarà els cribratges amb els tests antígen i la recollida d’automostres
  • CA

El Departament de Salut incrementarà les proves per detectar millor i més ràpid els positus de Covid-19. A partir de demà ja es podran utilitzar tests antígen. Salut ha repartit 200.000 unitats, d’un total d’un milió que té adquirides. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit que també es començaran a recollir automostres amb supervisió perquè es facin en instituts i residències.

Vergés ha explicat que “persones adultes amb una mínima explicació i coneixement es poder recollir l’automostra” que es pot fer passant l’escobilló cinc segons per cada nàrius. Això, ha dit Vergés, farà guanyar “agilitat” i requerirà “menys desplegament per arribar a més llocs i gent”. A les escoles a partir d’ESO es pdorà fer, joves que s’ho puguin fer ells mateixos i també treballadors de residències.

De la seva banda, el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha explicat que aquesta setmana es posarà fil a l’agulla en qüesitó d’ajudes a afectats per les restriccions. Es parteix d’una xifra inicial de 40 milions, “depenent de la situació la xifra pot ser ampliable, no hi ha cap problema, per això estem demananant al govern de l’Estat que també faciliti per exemple que a finals d’octubre els restaurants amb activitat suspesa no hagin de pagar l’IVA i el paguin més endavant, o que se suspenguin les cotitzacions socials”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa