El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Campanya de cribratges massius
  • CA

Salut començarà a fer cribratges massius a partir de la setmana que ve per detectar nous casos de coronavirus. Està dirigit a la població menor de 70 anys i l’estratègia començarà a Catalunya Central, Lleida i Girona, segons ha informat aquest dijous el secretari general de Salut, Marc Ramentol. Consisteix en uns cribratges fets kits d’automostra i de forma periòdica. Els ciutadans voluntaris podran demanar cita al seu Centre d’Atenció Primària per anar-hi a recollir el kit i fer-se la prova a casa seva, per després entregar-la un altre cop al CAP. L’anàlisi es podrà repetir al cap de quinze dies.

Ramentol ha explicat que des de Salut s’ha demanat al Consell Interterritorial de Salut que els farmàcies “puguin actuar com a dispensadors de testos d’antígens”, però ha lamentat que “des de l’Estat rebem més silencis que respostes” perquè “van dient que ho estudiaran”. Així, ha reivindicat que les farmàcies són “un agent important i un aliat” en la lluita contra la propagació de la covid-19.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pepe a abril 22, 2021 | 13:32
    Pepe abril 22, 2021 | 13:32
    La farmacèutica Johnson & Johnson va anunciar fa unes setmanes que un error de producció de la planta de Baltimore es van barrejar dos components i com a conseqüència es van haver de llençar 15 milions de vacunes, segons informava el The New York Times. Pel que sembla, a les instal·lacions, pertanyents a la firma Emergent BioSolutions, es van barrejar "accidentalment" ingredients de la vacuna de Janssen i d'AstraZeneca. Ara, però, se n'han sabut més detalls. Segons un informe de l'Administració de Drogues i Aliments dels Estats Units (FDA) i que recull el diari britànic The Guardian, s'ha informat que la planta "no manté un estat net i sanitari". La investigació exposa que la pintura de les parets de la planta es pelava en diverses zones i que es van trobar taques de pintura a terra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa