El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut fa una crida a les embarassades a vacunar-se per l’augment d’ingressos de la cinquena onada
  • CA

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha presentat el document elaborat per Salut sobre la vacunació de dones embarassades, una qüestió que consideren cabdal per l’augment d’ingressos als hospitals. Concretament, en aquesta cinquena onada han hagut d’ingressar a planta 549 dones embarassades, i 52 d’elles han requerit UCI. El text inclou la recomanació de vacunar-se contra la Covid al mateix temps que les persones del mateix grup d’edat tot i estar embarassada. Les vacunes disponibles per dones embarassades o que alleten un nadó són les d’ADN missatger, és a dir, Pfizer i Moderna.

“Et pots vacunar en qualsevol moment de la gestació, com recomanen altres països com els Estats Units, el Regne Unit, el Canadà i Austràlia”, ha explicat Cabezas, que ha assegurat que és molt important vacunar-se per evitar hospitalitzacions de dones gestants.

Cristina Martínez, responsable de l’ASSIR Catalunya, de l’Institut Català de la Salut, ha explicat que la seguretat de la vacuna “posa de manifest els beneficis de vacunar-se”. Sobre els efectes secundaris, Martínez ha explicat que no es diferencien dels efectes que pot patir una persona no embarassada. “Si una dona embarassada emmalaltís les conseqüències serien molt menors“, ha assegurat. “Els ingressos d’embarassades en la cinquena onada han augmentat, pel que vacunar-se suposaria una disminució dels casos greus”, ha afegit.

La pauta completa la tenen el 23% de les dones embarassades amb més de 45 anys i el 17% de la franja entre 35 i 44. En canvi, de 18 a 24 anys només un 1’80% de les dones embarassades s’han vacunat amb la pauta completa.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: borinot a agost 04, 2021 | 13:43
    borinot agost 04, 2021 | 13:43
    Vols dir??

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa