Salut estudiarà implantar el passaport covid per entrar a bars i a l’oci nocturn

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, diu que no hi ha res concretat

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha dit aquest dimecres que el Govern estudiarà la implantació del passaport covid per entrar als bars, altres establiments de restauració, oci i cultura. La sentència del Tribunal Suprem que dona la raó a la Xunta de Galícia que volia implementar la mesura “obre una porta que explorarem atentament”, ha dit Cabezas.

Aquest posicionament contrasta amb les declaracions de la setmana passada, quan Cabezas va admetre en una entrevista a Catalunya Ràdio que Salut havia demanat a l’estat espanyol que implantés el passaport covid. El dia després, però, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va dir que aquesta mesura no estava damunt la taula del Govern.

Avui Cabezas ha dit que “tenim l’obligació de valorar i estudiar totes les opcions, aquesta també”, però “en aquest moment no tenim cap concreció sobre aquest tema”, s’ha limitat a dir. “Ho havíem plantejat en comitès tècnics i no puc actualitzar el que ja vaig dir”, ha remarcat la secretària de Salut Pública.

L’accés a establiments fent servir el passaport covid ha estat sempre un aspecte polèmic, que durant la primera onada ja es posava sobre la taula (tot i que aleshores es parlava de fer servir el tests d’antigens). En temps de la consellera Alba Vergés, Salut mantenia un cert recel davant d’aquesta mesura en considerar que era discriminatòria. Ara, però, alguns experts l’avalen perquè es considera que ja pràcticament tohtom ha tingut l’oportunitat de vacunar-se.

En les darreres setmanes, Salut havia incidit en la necessitat que el govern espanyol estudiés una estratègia conjunta sobre aquesta qüestió. El Departament també s’havia escudat en les resolucions judicials per deixar la implantació del passaport en zona de dubte. El passaport covid és un instrument que ja s’està fent servir a països de tot Europa per accedir a activitats que es fan en interiors. Alguns experts creuen que pot incentivar la vacunació.

Comentaris

  uno que vive en Tabarnia 15/09/2021 3:12 pm
  cada vegada retallan mes drets i marcan classes de gent, ens possaran la estrella o ens enviaran a camps de internament per els dissidents, d,aixo en dic respecta
   Lionel Mandrake 15/09/2021 4:02 pm
   On hi veus "retallada" de drets ? Ningú t'obliga a entrar ni a bars ni a llocs d'oci. El dret a la salut on el situes ? La pandèmia de la covid-19 és un afer sanitari que ens afecta a tots, a tu no, passes de tot ? Farts de persones com tu.
    Al tabernès 15/09/2021 5:03 pm
    Et manca encara una mica per a madurar pel que fa a coneixements del que foren els malaurats camps d'internament -la teva al·lusió és una broma de molt mal gust- sobre drets i de llengua... Ànims !
    Vas ven errat. No entens res de drets. 15/09/2021 5:21 pm
    Lionel, si necesita veus retallada de drets és que ets ben ruc. Ningú t'obliga a menjar, ni a tenir una família, ni a treballar, ni a disfrutar de la vida, però això no treu que siguin drets. El teu dret a la salut et permet vacunar-te si creus que això et garanteix la salut. Altres pensen que la seva salut a mig termini passa per no posar-se la vacuna. També és el seu dret. I so tu ja t'has vacunat el que facin els demés no t'afecta. I si creus que anar a un bar et posa en perill aplica't la teva recepta: ningú t'obliga a anar-hi. Però si hi vols anar que no sigui en base a conculcar el dret de tothom a fer el mateix.
     A l'entès en "drets" 15/09/2021 6:36 pm
     Quin comentari més ximple, així s'entén més que entre l'annexionisme hi hagi partits com PP, Vox el que era de Rivera.
     A vas "ven" 15/09/2021 9:47 pm
     Bon vent.
     . 16/09/2021 11:30 am
     Uf ! Quina fatiga, als que no saben, no volen capir o encara no comprenen que és una pandèmia ni el temps de pandèmia que ens toca de viure.
  Anònim 15/09/2021 3:34 pm
  Aixó del passaport covid, el TC ho arregla en un moment.
   Al poca-solteta anònim 15/09/2021 4:06 pm
   Crec que no estàs al corrent en aquesta qüestió. Millor escrit, NO t'has NI llegit la notícia... i la comentes ? "La sentència del Tribunal Suprem que dona la raó a la Xunta de Galícia la qual volia implementar la mesura, obre una porta que explorarem atentament”.
    Potser que t'informis sobre tribunals 15/09/2021 5:24 pm
    El TC pot desfer el que hagi decidit el Suprem si ho considera inconstitucional. L'única raó perquè el Suprem ho ha avalat és perquè ve del PP.
  Cal dir-ho 15/09/2021 5:24 pm
  La Comissió europea ha anunciat que ha adoptat l'equivalent i acceptat la convalidació del pass sanitari covid-19 numèric d'Andorra i també de Mònaco, Israel, Albània, les illes Fèroe i Panamà. La convalidació ha entrar en vigor avui 15 de setembre del 2021.
  Sort que aquest govern durarà poc 15/09/2021 5:28 pm
  Primer eliminen la confidencialitat de Salut, i ara volen fer igual que el PP a Galícia. Amb aquests ultradretans d'Esquerra tenim totalitarisme absolut garantit, tant que fa que a Catalunya Vox tingui menys recorregut de tanta competència com tenen.
   @Sort que aquest govern 15/09/2021 6:34 pm
   Solament cal veure el "personal" que "omple" les manifs anti vax d'Itàlia i França, per a adonar-se de la fal·làcia i els enganys del teu comentari. Tu mateix et retrates i sobre la duració del "govern" suposo que et refereixes a l'actual govern espanyol. La teva al·lusió poca-solta a Vox suposa un insult als catalans. Els espanyolistes com tu us penseu sempre per sobre i superiors als altres habitants de la terra, és clar, amagueu que sempre ho feu amb el suport dels aparells d'estat espanyol, clavegueram, joc brut, justícia lawfare, espionatges tacito, fons reservats, judicis farsa, fiscalia afinadora... Apa, menys fums, espanyolista ximplet.
    Tu sí que t'has fet un bon selfi 16/09/2021 8:56 am
    Em retrato per la desqualificació gratuïta que fas del "personal" que protesta per Europa? Diria que et retrates tu amb el menyspreu al dret de protesta i a no estar d'acord amb el que dicten els governs.
     Al de les selfies 16/09/2021 10:25 am
     Això ho escrius tu. Ningú desqualifica el dret de protestar. Qui es desqualifica sol ets tu si consideres el nostre país, fora d'Europa, quina pena que foteu els que us referiu sempre a Europa com si us fos una cosa "aliena" i un tercer "país". I si tot allò que no t'agrada, ho consideres diktats, és un problema teu.
   Magda 15/09/2021 6:51 pm
   Quin comentari més babau el de "Sort que aquest...", si solament en connectar-se a la xarxa d'internet o a qualsevol xarxa "social", ja perd més confidencialitat i saben més coses d'ell, que no pas amb un certificat sanitari temporal. N'hi que no son més animals i més ximplets, perquè no s'entrenen prou.
    Ja ha badat boca la ruca de torn 16/09/2021 8:10 am
    Veig que tu sí que t'hi entrenes, nècia. La confidencialitat se l'han carregada a les escoles, q més del p. passaport. I a les xarxes cadascú posarà el que li sembli, però és per decisió pròpia, no per imposició. Si no saps diferenciar una cosa tan bàsica potser que tornis a primària.
     Eruca Sativa 16/09/2021 10:09 am
     És clar per als avesats a pensar poc, les gestions, de qualsevol mena, que s'han de fer obligatòriament online, no son cap "imposició", però, si es demana temporalment un certificat sobre un vaccí o sobre una prova, per a fer una activitat o acció concreta, sí... A més ignoren expressament que per a viatjar en avió, i llargs trajectes en tren i autocar, dins i entre estats de la Unió Europea i a altres estats dels món, ja fa mesos que es demanen certificats sanitaris... i nou han badat boca sobre aquesta qüestió. Se'ls veu massa el llautó, pobres ximplets.
  Pol 15/09/2021 6:47 pm
  Al món hi ha de tot, fins i tot "supportters" de Berlusconi i Trump... d'acord que hi hagi "negacionistes", anti-vaccins, anti mesures de seguretat, anti passaport sanitari i anti tot... però, aleshores que restin a casa seva fins que la pandèmia hagi remès del tot. Per la seva seguretat sanitària, per la seva salut i la de la resta d'habitants, suposem que se n'adonen que no viuen sols...
   Sectaris indecents 16/09/2021 8:57 am
   De debò que no arribes a més? Qui no combrega amb ERC és un seguidor de Trump?
    Al sectari 16/09/2021 10:12 am
    Un trumpet que es considera al·ludit. Quina pena de personal.
  O et deixes posar el verí, o no surts de casa 15/09/2021 6:48 pm
  Anem de dret a una nova forma de govern. El totalitarisme democràtic, la dictadura de consens. Amb el mitjans de comunicació convencent babaus que la retallada de drets és pel seu bé, ja no calen les forces armades.
   Geremies 15/09/2021 7:09 pm
   Aquests il·luminats, que ara tot d'una parlen de "retallada" de drets, de llibertats i fins i tot "de totalitarisme " democràtic son els més babaus i creguts. Son clons d'anar per casa de Trump, l'ex-President dels Estats Units més desaparegut de tota la història, fins i tot els Presidents USA malauradament assassinats tenen més presència, estima, respecte que per a el poca-pena Trump, al qual li treus la seva xarxa social, el seu programa de tv i... els dòlars i no és res... A més portem des del març de l'any passat lluitant per acabar amb la pandèmia i encara n'hi ha que se'n foten de tot i de tothom. Com hi pot haver tant mala gent, tant ressentida i amb tanta mala bava i fava ? Una cosa és que hom no es vulgui injectar un vaccí o prendre un medicament una altra que ho compari amb un "verí". Per a verins la coca i les merdes que es prenen la majoria d'al·lucinats amb drets "perduts".
   Esteve 15/09/2021 7:30 pm
   Verí ? N'hi ha que estan com un llum, no hi toquen, estúpids, però, que a sobre ho vulguin anunciar, difondre i donar a conèixer als altres, fotria encara més riure, si no fos un afer amb morts i molts de patiments associats.
   En resposta a "O et deixes posar..." 15/09/2021 7:43 pm
   A aquest nen ignorant i llefiscós que parla de "totalitarisme democràtic", que li pregunti al seu avi (si no és un feixista) que era el franquisme, allò que Franco anomenava "democràcia orgànica" i que era la premsa groga i la del "movimiento". Però, que no insulti amb tanta barra la resta de la gent, la intel·ligència, el sentit comú i el sentit cívic.
    Quan no donen per a més es dediquen a l'insult 16/09/2021 9:49 am
    Al meu avi, ignorant? A més dels familiars morts a la guerra tinc prou edat com per haver viscut en ple franquisme. No serà un aprenent com tu qui m'hagi d'ensenyar què és una dictadura. I precisament perquè ho sé és pel que puc assegurar, com molts intel·lectuals, que ens trobem en un retorn a totalitarismes emprats en el control de l'opinió pública sense necessitat de cap excés d violència. Massa complex per a tu? Doncs recorda que Hitler va ser elegit democràticament. Se'n diu estudiar. Prova-ho.
     Als gracioset poca-pena"intel·lectual" 16/09/2021 10:41 am
     Al segle XXI fart de tant de populisme i de ressentits setciències de pa sucat amb oli. Quina pena i manca de respecte, per part d'al·ludits, fer servir la reductio ad Hitlerum, quan no es tenen arguments. Quanta, quanta misèria que desprenen alguns sonats.
  Gavanenc 15/09/2021 7:21 pm
  Quina coincidència, la majoria de babaus que es queixen de la presentació del certificat sanitari o una prova de detrcció anticossos covid-19, per a entrar dins certs edificis o dins de bars, restaurants, de "l'oci nocturn", etc callen com unes mòmies quan han de viatjar en avió, autocar o tren, o entrar en un altre estat. Quant de cinisme i quanta ximpleria demostren. prefereixo haver de presentar un certificat sanitari o una prova anticossos negativa (si hi ha porucs o rarets que creuen que un vaccí és un verí i altres perles(?!)), temporalment, per a entrar en alguns llocs, si així la pandèmia s'acaba i / o s'acaba abans. Així, si s'acaba abans, abans podrem tenir "drets" i opcions que no es tenen mentre hi ha una pandèmia o una altra mena de desastre, terratrèmol, inundació, guerra, sequera...
   Immunitat no, però el ramat ja el tenen 16/09/2021 8:14 am
   La majoria...??? Que has fet una macroenquesta o simplement t'inventes el què et convé com el mentider compulsiu de merda que ets?
  Ecs 15/09/2021 7:36 pm
  Aquesta fauna ella mateixa es delata, en contra de tot, i que si drets, que si verins, que si totalitarisme... i que si allò altre... però mai es queixen si se'ls i demana un certificat sanitari ( o si no es poden o no volen vacunar-se una prova de detecció d'anticossos) per a travessar una frontera o viatjar... Quant de cinisme i voluntat d'emmerdar en mig d'una situació complicada.
  Anna 15/09/2021 8:01 pm
  Déu n'hi do els jutges espanyols que de moment no "accepten" el certificat sanitari (el qual es pot substituir amb una prova o test de la covid-19). Des de fa molts de mesos - més d'un any ?- es demana de tot per a viatjar i accedir a aeroports, avions, trens...i no havien dit ni piu, tal com els talossos anti vacuna, negacionistes i anti-tot... molts d'ells ara es queixen hi han viatjat des de fa més d'un any amb els documents, que ara troben "una interferència" o retallada inútil de drets, a la boca. Ells ho saben perfectament, que si no es volen vacunar, poden presentar altres documents, com tests ràpids d'antigen, d'anticossos, serologia o PCR. Tot aquest populisme associat sempre a la ignorància supina, que consisteix en anar en contra de tot i trobar solucions "teòriques" a gran problemes, sense moure el cul ni moure's del sofà, fa molt de mal. Denunciem-lo i foragitem-lo !
  Airausu 15/09/2021 8:45 pm
  L'efectivitat de les vacunes és d'un 40% per la variant delta (dades Israel). Quin sentit té demanar el passaport covid o que es vacuni tothom si molta gent no ha fet/farà anticossos? Control de població?
   Maniqueismes 16/09/2021 9:02 am
   Calla que et diran unionista, negacionista i taxista! És una obvietat que si els vacunats poden contagiar igual, tot el discurs del posar en perilli els demés, la solidaritat, el bé comú... no s'aguanta. Tothom ho sap i tothom ho ignora. D'altra banda una cosa és estar vacunat i una altra que vegis bé la invasió de la privacitat per part del govern. Jo m'he vacunat i em segueix semblant una vulneració flagrant que t'obliguin a identificar-te públicament què has decidit fer. Les dades mèdiques fins ara sempre havien estat confidencials. S'ho carreguen i falten rucs per sortir a aplaudir la mesura.
    Al maniqueista 16/09/2021 11:01 am
    El problema que teniu és que us penseu que una vacuna, és una poció màgica o una app, que fa infal·lible els humans a la covid-19 ( o a altres malalties). Esteu massa acostumats a prémer botons per a aconseguir coses ràpidament sovint inútils, que us portin masses coses a casa ràpidament, a aconseguir-ho tot immediatament i després oblidar-ho, a solament comprendre les coses que son causa i efecte IMMEDIAT... Benvinguts els que ara us adoneu que el món no funciona així. Però encara n'heu d'aprendre. Dir que "t'obliguen a identificar-te" és una mentida, per exemple pots abstenir-te de volar en avió o d'entrar en un altre estat o senzillament presentar una prova de la covid-19 (és una opció plenament vàlida com a substitució del certificat sanitari), malgrat que estiguis vacunat... Quan us convé alguns dels que ara "protesteu" ho deixeu passar tot i fer de tot, ara us priva més queixar-vos. "Buenu, pues molt bé , pues adéu..."
   @ Airasu 16/09/2021 9:55 am
   Tu també ets un "jutge espanyol" i com ells un entès en tot... Foteu pena populistes, els que simplifiqueu i banalitzeu amb tanta facilitat, problemes i adversitats complexes i complicades, us penseu que amb el negacionisme, negat tot allò que se us escapa de la vostra capacitat de comprendre, així ho domineu tot i així esteu més assossegats ? Quin capteniment més poca-solta... El que has de fer és fer-te controlar el teu nivell d'estupidesa.
  Pedro 15/09/2021 11:44 pm
  Los de la gene se pasan el dia " estudiando ". Ineptos.
  ja 16/09/2021 10:25 am
  Encara que estigui vacunat, si em demanen el passaport aquest, fotre el camp.
   Ehem ! Al viatger Ja 16/09/2021 11:49 am
   On fotràs el camp ? En creuar una frontera el primer que et demanen, és un certificat covid-19 (el "passaport aquest"), o si es tracta d'una persona que no es pot vacunar per motius mèdics, una persona anti-vacunes, un negacionista o senzillament no té o no vol presentar el certificat, tot i estar vacunat, pot presentar un test o prova feta menys de 72 hores abans. De res. Bon viatge ! Bon vent !

Nou comentari