El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut estima que la variant britànica representa el 17% dels casos a Catalunya

El Departament de Salut estima que la variant britànica de la covid-19 se situa al voltant del 17% dels casos registrats actualment a Catalunya, segons ha detallat la consellera Alba Vergés, que ha precisat que “de mica en mica” aquest percentatge va pujant. D’altra banda, el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha remarcat que a partir de dilluns es farà una “tímida obertura” i cal mirar quin impacte tindrà en les dades aquesta lleugera relaxació de les mesures del Procicat, que implicarà ampliar el confinament de municipal a comarcal, allargar la restauració una hora en els torns d’esmorzar i dinar i reobrir els gimnasos al 30%, amb sis persones en activitats grupals.

En roda de premsa als laboratoris de Reig-Jofe, Vergés ha destacat que malgrat que es registri una millora dels indicadors encara no es poden aixecar les restriccions contra la covid, però si “donar aire”. “Hem passat el pic epidèmic i de les UCI i això és gràcies a l’esforç de la societat“, ha destacat la consellera. Ara, la previsió del departament és que la incidència segueixi baixant “lentament” i comenci a reduir-se l’impacte assistencial, que de moment continuarà sent “molt dur”. Vergés ha cridat a la prudència davant de possibles “serralades” en les dades, que poden tenir alguna punta que no impliqui un canvi de tendència. “Podem considerar que hem passat el pic i que estem complint els escenaris dins de les projeccions“, ha afegit.

Un 2% menys cada dia

Argimon ha pronosticat que les dades aniran baixant, al voltant d’un 2% diari, i també s’aniran reduint els ingressos en planta i “molt tímidament” les persones ingressades a les UCI. “Fa tres setmanes que disminuim, sempre hem dit que aquesta disminució l’hem de mirar amb molta cautela”, ha avisat. Una de les raons per mantenir la cautela són, de fet, les noves variants que afectaran Catalunya les properes setmanes.

“Sabem que a mitjans de març, a la tercera setmana de març, estarem amb la soca británica com a dominant”, ha detallat. A més, si se segueix la mateixa evolució que altres països, com el Regne Unit, i si es comença a detectar la soca sudafricana, és la predominant perquè té “avantatges selectius sobre la britànica”. Argimon ha afegit que a tots els països del voltant hi ha una situació “d’ebullició” amb molta incidència i infecció, de manera que cal ser “molt cautelosos”, i mirar les dades dia a dia. Així, al respecte de la “tímida obertura” que es farà dilluns, cal veure quin és el seu impacte.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a febrer 06, 2021 | 15:48
    Ramon febrer 06, 2021 | 15:48
    Temps era temps, tan bon punt el govern espanyol desmentia que s'anés a pujar el preu de la gasolina ja es feien cues a les gasolineres. Ara per l'estil. Si sociates, pudents i ERC et diuen que no cal témer, toca ferro.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa