El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut elimina la necessitat de fer proves als contactes estrets vacunats amb pauta completa
  • CA

El Departament de Salut ha informat aquest dilluns dels principals canvis introduïts en el protocol de proves de Covid-19 als CAPS. Les principals novetats són que als contactes estrets vacunats amb pauta completa no cal fer-los-hi PCR ni test d’antígens (tampoc quarantena). Als casos simptomàtics correctament vacunats en canvi sí cal fer-los-hi PCR i seqüenciació. El nou protocol especifica que als contactes del positiu se’ls pot realitzar tant PCR com test d’antígens. Així mateix, Salut també introdueix una novetat en els serveis de vigilància epidemiològica: se centraran a fer les primeres trucades als contractes estrets. Amb aquesta reorganització de la gestió de contactes, rastreig de casos, cribratges Salut busca reduir la pressió sobre la primària.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ja havia explicat aquest matí en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio que el Departament treballava en un nou protocol per agilitzar les proves de Covid-19 als centres d’assistència primària. Segons ha dit, es tracta de “racionalitzar les proves, les mesures i les actuacions” que es fan als CAPs perquè siguin “les més adequades al moment”. El protocol actual està pensat per a un moment en què hi ha pocs casos “i s’han de fer grans entrevistes pensades per quan els casos són més greus”, ha dit Cabezas.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha reconegut aquest dilluns que la situació als centres d’atenció primària és “complicadíssima” per l’alta afluència de persones joves que, tot i presentar símptomes lleus o molt lleus de la Covid-19, s’han de tractar igualment. Una situació, ha afegit, que està tensionant un sistema que, d’altra banda, està portant tot el pes de la vacunació. Argimon ha recordat que molts professionals de la primària doblen torns o treballen el cap de setmana per agilitzar la vacunació. Tot i així, el conseller ha descartat que els centres hospitalaris assumeixin tasques pròpies de l’atenció primària més enllà de la permanent col·laboració entre ambdues que ja existeix.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jac Jou a juliol 06, 2021 | 07:29
    Jac Jou juliol 06, 2021 | 07:29
    No i entens res, això que vol dir que encara atendran menys que ara?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa