El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut eleva a deu els casos confirmats de coronavirus a l’escorxador d’Avinyó
  • CA

El Departament de Salut ha confirmat que ja són deu els casos positius de coronavirus a l’escorxador frigorífic d’Avinyó, al Bages. En total, s’han fet un centenar de proves PCR i s’està a l’espera de saber tots els resultats. L’alcalde d’Avinyó, Eudald Vilaseca, en declaracions a TV3 ha explicat que l’origen del brot no hauria estat al mateix escorxador sinó a una festa privada a Manresa. “Em consta que les mesures de prevenció que pren l’empresa són molt correctes”, ha apuntat Vilaseca. Des de l’empresa, que no han volgut fer declaracions, s’han remès a un comunicat on avalen la tesi del contagi que també ha fet l’alcalde i asseguren que des de fa mesos segueixen un protocol de neteja i protecció “molt estricte”.

La direcció de l’Escorxador d’Avinyó ha apuntat a través d’un comunicat que sembla que el contagi dels treballadors s’hauria produït en una festa a Manresa. “Fa uns dies, un grup d’amics i companys de Manresa va coincidir en un local a Manresa mateix i, per les evidències, sembla que allí es podrien haver contagiat de covid”, asseguren.

Des de la companyia expliquen que tan aviat com van assabentar-se del primer cas, van activar el protocol establert i van aïllar les persones que haguessin pogut tenir relació propera amb la persona infectada. En saber-se que hi havia més casos, l’empresa assegura que van ampliar les mesures d’aïllament.

L’empresa confia en què es tinguin tots els resultats de les proves PCR entre aquest dimecres i dijous. El centenar de testos s’han fet als treballadors de les àrees de triperia i sacrifici, que són les que es consideren que podrien haver tingut contacte amb els infectats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa