Salut diu que s’estudien tres opcions per als menors de 60 anys amb una dosi d’AstraZeneca

Els centres sanitaris comencen a citar majors de 70 anys per vacunar-los i es farà de forma "generalitzada" la setmana que ve

La subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, ha celebrat l’ampliació d’AstraZeneca fins als 69 anys decidida aquest dijous pel Consell Interterritorial de Salut. “És una bona notícia”, ha dit Cabezas a Catalunya Ràdio, i ha recordat que Catalunya ha estat “sempre a favor” que no hi hagués limitació superior. Cabezas ha explicat també que en algunes zones de Catalunya ja s’han començat a citar persones del grup de 70 a 79 anys per vacunar-los, amb altres vaccins, i ha afegit que espera que es faci de manera “generalitzada” a partir de la setmana que ve. Salut està acabant de vacunar el col·lectiu de persones a partir de 80 anys i ha començat a citar les del grup de 70 a 79. S’està fent començant pels de 79 anys i a partir d’aquí s’anirà baixant.

La subdirectora ha explicat també que per als menors de 60 anys vacunats amb una dosi d’AstraZeneca hi ha tres opcions. La primera és continuar amb una segona dosi del mateix vaccí, ja que ha explicat que hi ha països on ja s’està fent i els efectes adversos “s’han produït sempre amb la primera dosi”. La segona solució és fer servir una altra vacuna i la tercera deixar-los amb una sola dosi d’AstraZeneca. “Han d’estar tranquils perquè amb una dosi de la vacuna ja tenen una protecció important”, ha manifestat. Segons Cabezas, les segones dosis d’aquest vaccí s’haurien de començar a posar el 3 de maig a Catalunya. Ha plantejat també la possibilitat d’allargar el període entre dosis, seguint alguns estudis en aquesta direcció.

Arriben 52.700 vacunes de Moderna

Cabezas ha concretat que Catalunya rebrà la tarda d’aquest divendres 52.700 vacunes de Moderna, que es fan servir principalment per a pacients trasplantats, oncològics i hemodialitzats.

Sobre si Catalunya estaria disposada a vacunar amb el vaccí rus Sputnik, Cabezas ha afirmat que és una vacuna “que està bé” però ha recordat que s’està “dins de l’harmonització a nivell europeu”.

Per últim, la subdirectora ha posat en valor que “malgrat el soroll” cada dia hi ha més persones vacunades a Catalunya i que es continua treballant per fer viable que el 30% de la població estigui vacunada al juny i el 70% a finals d’estiu.

Comentaris

    Cap 09/04/2021 11:13 am
    I perquè?

Nou comentari