Salut diu que la pujada de casos després del pont no és “tan exponencial” com s’esperava

Vergés diu que no consten casos amb la soca del Regne Unit i demana "diligència" a Europa per tallar comunicacions

El coordinador de la unitat de seguiment de la covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, ha explicat que l’increment dels casos els dies següents al pont de desembre “no sembla tan important” com semblava inicialment. Segons Mendioroz, podria respondre a diagnòstics “diferits” perquè més gent va fer-se proves a partir del dia 8 i, d’acord amb les dades de positivitat dels tests d’antígens (TA), hi ha “oscil·lacions” que indiquen ara que la pujada no és “tan gran” com s’esperava. “No és un creixement exponencial però estem en una situació de creixement”, ha afegit la consellera Alba Vergés, que ha demanat “prudència”. Salut ha confirmat que ara per ara no consta a Catalunya cap cas de covid amb la soca del Regne Unit.

Mendioroz ha matisat, però, que això no vol dir que no hagi pogut arribar fins a Catalunya. “Pot ser que hi sigui i no s’hagi detectat“, ha admès.

Vergés ha indicat que els laboratoris d’alguns hospitals catalans ja van fent de forma regular i en alguns casos aleatòria la seqüenciació per detectar possibles mutacions del virus. Davant de l’aparició de la soca britànica, ha dit, els laboratoris “intensificaran aquesta feina“.

La titular del departament ha insistit que en paral·lel cal tallar les comunicacions amb el Regne Unit per protegir la ciutadania i espera “que siguin diligents” a Europa. De fet, Vergés espera que es prengui una decisió aquest mateix matí i ja li ha fet saber al ministre Salvador Illa la seva posició.

Nou comentari