Salut diu ara que es poden relaxar mesures malgrat que hi hagi índexs per damunt del topall

Ramentol fixa com objectiu durant la desescalada arribar als 300 llits d'UCI màxims ocupats i els mil contagis diaris

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha dit aquest dissabte que es pot procedir a la desescalada encara que alguns índexs no estiguin als nivells que el Govern considera per pensar que la situació està sota control.

En diverses ocasions, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit que les mesures s’havien de mantenir i es podien començar a relaxara partir del moment que la velocitat d’infecció estigués per sota d l’1, els llits d’UCI ocupats amb un màxim de 300 i els contagis en mil al dia.

Ramentol ha matisat a RAC1 aquest criteri: “No era el punt d’arrencada de la desescalada, sinó l’objectiu de mantenir els indicadors quan els assolim: el moment per  començar la desescalada no ha canviat mai dle que vam dir la primera onada”.

El primer indicador a observar és ela Rt (velocitat de propagació), la condició “sine qua non” és que baixi a menys de 1 i la baixada sigui “sostinguda”. En segon lloc cal tenir en compte la tendència d’alliberament de capacitat assistencial, quan es produeixen més altes que ingressos de forma “clara i sostinguda”. Això ja ha començat a passar. Per tant la desescalada s’hauria de situar entre 7 i 10 dies després del pic de pressió assitenical, que és el punt on Catalunya es troba ra.

“Començarem la desesclada en una situació en què els hospitals estaran alliberant recursos, l’objectiu serà que en la desescalada arribem el més aviat possible als 300 llits d’UCI i 1.000 contagis diaris i un cop hi siguem, ho mantinguem”, ha aclarit Ramentol.

Nou comentari