Salut demana a les persones amb “alguna condició de risc” que es quedin a casa

El Govern recomana a la ciutadania en general que es mogui només amb les seves 'bombolles' i per fer l'activitat mínima indispensable

El Departament de Salut ha recomanat aquest dilluns a través de xarxes socials a la ciutadania que tingui “alguna condició de risc” que es quedi a casa, que eviti l’activitat social i, en cas d’haver de sortir, que tingui molt presents les mesures de prevenció. Salut justifica aquesta recomanació davant l’increment de casos de Covid-19 que l’obliguen a “alertar” especialment les persones que puguin ser més vulnerables a la malaltia.

A aquestes persones també se’ls recomana que si reben algú a casa, cal que tots facin servir mascareta i que ventilin l’espai durant i després de la visita. El Govern també demana extremar les mesures d’autoprotecció: rentat de mans sovint, mascareta, distància social i ventilació dels espais.

Salut ja va advertir diumenge a la ciutadania en general que cal reduir la interacció social, va demanar que les persones es moguin amb les seves ‘bombolles’ únicament i fer l’activitat mínima indispensable fora de casa.

Catalunya ha passat a tenir una mitjana de 7.000 casos setmanals a prop de 10.000. La RT s’enfila a 1,3, el risc de rebrot és molt alt i han augmentat notablement tant les consultes a urgències dels hospitals per Covid-19 com el nombre de nous ingressos.

Nou comentari