El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut fa un cribratge preventiu a un miler de treballadors de dues empreses avícoles
  • CA

Salut ha començat un cribratge preventiu als centres de producció de les empreses avícoles Padesa i Paumar, a Roquetes i Amposta. En els pròxims dies es faran les PCR a 723 treballadors de les dues empreses a Roquetes i a 505 treballadors de Padesa a Amposta. La mesura és “proactiva”. No hi ha brots declarats en aquestes plantes però hi ha 6 treballadors que han estat positius, contagiats en altres brots actius al territori. Per aquest motiu, s’ha aconsellat a les empreses Padesa i Paumar fer aquesta actuació i accelerar la detecció de qualsevol possible brot d’àmbit laboral. En funció dels resultats, s’establiran les accions necessàries amb el servei de prevenció de riscos laborals de les empreses i el servei de vigilància epidemiològica.

Salut i les empreses avícoles Padesa i Paumar han decidit fer aquest cribratge preventiu, després que diversos treballadors hagin donat positiu per covid-19, contagiats en el seu àmbit personal en brots que encara estan actius a les Terres de l’Ebre. Aquest dijous i divendres es faran les PCR als dos centres de producció de Roquetes i dilluns i dimarts en el centre de producció d’Amposta.

A Roquetes es faran PCR a 612 treballadors de Padesa i a 111 de Paumar mentre que a Amposta es faran als 505 treballadors de Padesa. Un dels empleats que han donat positiu treballa al centre Padesa de Roquetes i quatre més a la planta de Paumar. Fa un mes es va detectar un positiu també al centre de Padesa a Amposta.

La realització de les proves la coordina la regió sanitària de les Terres de l’Ebre. Hi participen dues infermeres, dues auxiliars administratives i quatre tècnics auxiliars d’infermeria, que seran els encarregats de fer les proves conjuntament amb dues infermeres del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que hi aporta la logística. S’han instal·lat dues àrees sanitàries mòbils per recollir les mostres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa