Salut confirma que Catalunya ha arribat al pic de contagis

El Govern avisa però que la pressió assistencial és encara insostenible

El secretari de Salut Pública del Departament de Salut, Marc Ramentol, ha confirmat aquest divendres que Catalunya ha passat el pic de contagis de Covid-19 gràcies a les mesures “precoces, però efectives” que es van prendre el 16 d’octubre. Tot i així, Ramentol ha dit que “estem en una situació d’elevada pressió assistencial, que afecta la sostenibilitat del sistema públic de salut”.

Ramentol ha remarcat que gràcies a les mesures decretades “estem començant a notar una desacceleració en l’augment de la pressió assistencial” encara que ha avisat que “continua pujant, però a menys ritme”.

El secretari ha afegit que “caldrà veure si és una tendència que es manté i com evoluciona” tot recalcant que “la desacceleració ens continua portant a escenaris de pressió assistencial que no podem sostenir durant molt de temps”.

Salut creu que si el 16 d’octubre no s’haguessin tancat bars i restaurants ara mateix hi hauria el doble de contagis.

Comentaris

  Vicenç Ramoneda 06/11/2020 1:59 pm
  Una noia de 35 anys, sense patologies prèvies i mare d'un bebè de tres mesos ha mort per una aturada cardíaca causada pel coronavirus.
  Tòtiles. Si haguéssiu tancat abans n'hi hauria la meitat! 06/11/2020 4:09 pm
  Com podeu ser tant inútils. Com més aviat es tanca menys contagis i menys morts. Heu esperat massa, com sempre, i ara ho pagarem molt més car.
  Octubrista 06/11/2020 9:02 pm
  “Estem començant a notar una desacceleració en l’augment de la pressió assistencial”. Diu que comencen a notar una baixada en el ritme d'augment de la velocitat d'augment de la pressió assistencial, és a dir una baixada de l'augment de l'augment de l'augment: La tercera derivada de la corba de la pressió assistencial f '''(p.a.)
  Lleida 07/11/2020 7:49 am
  Segons les vostres estadístiques :els bars i restaurants eren responsables del 3.5% dels contagis. Per tan el 97% d'on eren.? A mi em sembla més efectiu el seny del lladre ,que arriba s moltes famílies!!!!!

Nou comentari