Salut comença la vacunació amb segones dosis dels menors de 60 anys

Les persones que vulguin la segona dosi d'AstraZeneca hauran d'especificar-ho durant el registre de la vacunació

Salut començarà aquest dijous 27 de maig l’administració de les segones dosis dels col·lectius essencials. Tots els menors de 60 anys que han rebut la primera dosi de la vacuna d’AstraZeneca ja poden demanar cita mitjançant la web de Salut. Actualment hi ha habilitats a Catalunya 63 centres de vacunació poblacional, dels quals 25 s’encarregaran de posar la segona dosi de la vacuna als col·lectius essencials. L’oferta de vacunació per aquestes persones en aquests punts de vacunació serà la disponible segons el nombre de vacunes anunciades la setmana passada que han d’arribar a Catalunya.

El consentiment informat es pot descarregar aquí

Per l’administració d’aquesta segona dosi als menors de 60 anys vacunats amb una primera d’AstraZeneca caldrà que signin un consentiment informat que es pot descarregar quí o que es trobarà en paper al mateix centre de vacunació el dia de la cita. És necessari signar-lo i entregar-lo el dia de la vacunació. Aquests consentiments es custodiaran al centre de vacunació i es recolliran per tenir-los centralitzats. Per defecte, la persona que s’apropi al punt el dia i hora de la cita se la vacunarà amb Pfizer. En cas que vulgui posar-se AstraZeneca ho haurà de manifestar en el moment del registre de la vacunació.

Aquesta pauta amb dues vacunes diferents només afecta els menors de 60 anys que van rebre la primera dosi d’AstraZeneca fa setmanes per pertànyer a col·lectius essencials. Els majors de 60 anys vacunats amb AstraZeneca -a qui no afecta la limitació d’edat del vaccí d’Oxford- rebran la segona dosi del mateix fabricant quan els toqui. El Comitè de Bioètica d’Espanya va avalar la setmana passada que les persones menors de 60 anys vacunades amb AstraZenca poguessin rebre una segona dosi de la mateixa vacuna si signen un consentiment. La Comissió de Salut Pública va acordar completar amb Pfizer la pauta dels menors de 60 anys vacunats amb AstraZeneca després de presentar-se l’estudi de l’Institut Carlos III, encarregat pel Ministeri de Sanitat, que assegura que combinar les dues vacunes és segur i efectiu. L’estudi va generar controvèrsia entre la comunitat científica.

A Catalunya hi ha 240.042 persones menors de 60 anys que han rebut una dosi de la vacuna d’AstraZeneca i estan pendents de rebre la segona.

Nou comentari