El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut espera tancar la primera fase de vacunació a les residències aquest cap de setmana
  • CA

El Departament de Salut acabarà aquest cap de setmana el procés d’administració de la primera dosi de la vacuna de Pfizer a les residències de gent gran del país, ha informat aquest dimecres el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. Dilluns es començaria a administrar la segona dosi i es faria, com en el cas de la primera, a la residència Feixa Llarga de L’Hospitalet de Llobregat.

Catalunya ha rebut 180.000 dosis de vacuna fins ara, inicialment de Pfizer, 60.000 cada setmana. Argimon ha dit que l’objectiu de Salut no és administrar-ne només 60.000. “És el que ens arriba”, ha afirmat.

Fins ahir dimarts s’han distribuït 136.000 dosis i demà dijous se’n distribuiran 25.000 més. Quedaria un estoc de “continuïtat” de 18.000 vacunes per repartir dilluns. Argimon ha recordat que quan arriben les vacunes dilluns no es poden distribuir de forma immediata perquè s’han de fer comprovacions sobre la cadena de fred i cal un ok de la pròpia indústria i de l’agència del medicament abans de ser alliberades.

Fins ara s’han administrat 32.000 vacunes a persones residents en residències, 16.600 treballadors de residències. La resta s’ha administrat a sanitaris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa