Salut adverteix que les pròximes 12 setmanes són les de “més risc” de la pandèmia

El director del Servei Català de Salut alerta que serà el primer hivern amb la Covid i que encara no hi haurà prou persones vacunades

El director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, ha advertit aquest dimecres que les properes 12 o 15 setmanes són segurament “les de més risc” de la pandèmia del coronavirus, per l’arribada del fred i perquè encara no s’ha començat a vacunar, i l’administració del vaccí serà progressiva. “Encara no hem viscut un hivern amb la covid-19 sense vacuna o amb un nombre suficient de vacunats per garantir la immunitat de grup”, ha fet notar. Comella ha demanat no “engegar a rodar” el “llarg recorregut en la gestió de la pandèmia” fet fins ara i ha alertat que causaria “frustració” entre ciutadans i professionals sanitaris. El director del CatSalut espera veure “la llum al final del túnel” després d’aquests tres o quatre mesos. Comella ha destacat que amb l’arribada de l’hivern es fa més vida en espais tancats i amb més dificultats de ventilació i per això ha demanat ser conscients del risc de rebrots o d’una tercera onada en les properes setmanes.

Sobre com pot afectar l’activitat social del pont de la Puríssima en l’evolució de la pandèmia i si pot comportar un increment de contagis, ha recordat que es veurà d’aquí a uns deu dies aproximadament, ja que aquest és el patró que segueix el coronavirus.

Nou comentari