Salut accepta reduir l’ús d’AstraZeneca a persones d’entre 60 i 65 anys

La proposta l'ha fet el Ministeri de Sanitat i la majoria de comunitats autònomes hi han estat d'acord

El Departament de Salut ha acceptat aquest dimecres limitar l’ús de la vacuna AstraZeneca en persones d’entre 60 i 65 anys, segons han confirmat fonts de la conselleria. Aquest és el grup d’edat que ara rep aquesta vacuna a Catalunya, per tant de moment el canvi de criteri no suposa un impacte immediat en el pla de vacunació. Ara bé, el Departament de Salut havia defensat els darrers dies que s’eliminés qualsevol topall en l’ús d’aquest vaccí. Tot i això, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit després de la reunió amb Sanitat que la mesura està en sintonia en el “criteri de risc” que s’ha defensat des de Catalunya. “Sempre havíem demanat que el criteri d’edat fós el prioritari”, ha dit Vergés. La consellera també ha criticat que els topalls que havia posat l’estat espanyol eren incoherents i que la decisió d’avui acaba “on sempre havíem defensat des de Catalunya”. Vergés ha dit això malgrat que des de Salut sempre s’ha defensat eliminar tots els topalls.

El Ministeri de Sanitat ha acordat amb la majoria de comunitats autònomes utilitzar la vacuna a partir dels 60 anys després que aquesta tarda l’Agència Europea del Medicament (EMA per les sigles en anglès) hagi conclòs que les trombosis estranyes detectades en alguns vacunats poden ser “un efecte secundari infreqüent” del vaccí. L’executiu estatal ho ha indicat a les Comunitats Autònomes durant la reunió del Consell Interterritorial de Salut, que s’ha celebrat després de la reunió urgent dels ministres de Sanitat de la Unió Europea per analitzar la situació. L’EMA ha trobat un “possible vincle” entre un reduït nombre de casos de trombosis amb nivells baixos de plaquetes i el vaccí britànic. Tanmateix, el regulador de la Unió Europea continua aconsellant el seu ús perquè els “beneficis superen els riscos”.

Comentaris

  Català 08/04/2021 12:15 pm
  Les personas grans som una nosa. Cal eliminar-nos. Així de senzill.
  Cal dir-ho 08/04/2021 10:26 am
  Quina "salut" ? La catalana o l'espanyola ? A veure si afineu més. N'estem farts, també de les bajanades de l'ús de les mascaretes a les platges. L'estiu passat al nostre país es va resoldre bé i amb sentit comú, la mascareta durant el trajecte per a anar a la platja, però un cop allò no calia i menys per a prendre el bany (?!) això sí com sempre cal mantenir la distància. Bo, fa uns dies des de Madrid, Santorne'm-hi. Com sempre semblava que la "norma" de Madrid era un "novetat" cosa que al nostre país es va resoldre l'estiu passat i com el dia de la marmota de nou a debatre la normativa de dur tothora la mascareta a la platja fins i tot dins l'aigua (?!)... per al capdavall arribar on érem... La dependència d'un altre estat té coses així, solament té "validesa" real una norma o un novetat quan ho aplica Madrid. No, no és això companys.
  vendetta 08/04/2021 9:16 am
  aqsassins us espera la guillotina a les places dels pobles
  Arxi 08/04/2021 8:47 am
  No entenc que si hi han problemes amb aquesta vacuna, es pugui posar a persones entre 60 a 65 anys...que té aquest grup? immunitat als trombosi? O és bona per tot-hom o no ho és per ningú..

Nou comentari