Salt en la pressió hospitalària, que frega els 800 ingressats

La pressió hospitalària a Catalunya ha fet en les darreres 24 hores un salt i frega els 800 ingressats en centres hospitalaris catalans, segons les dades del Departament de Salut publicades aquest dimarts. En concret, hi ha 47 pacients més i en total 795 persones ingressades. A les unitats de cures intensives, en canvi, avui hi ha un descens amb sis pacients menys. Actualment ha Catalunya hi ha 175 persones en estat crític.

Els nous casos confirmats per proves PCR i tests antigènics (TA) notificats per Salut aquest dimarts s’eleven a 1.626. També puja el risc de rebrot, amb 28 punts més i en total 452. La incidència acumulada a 14 dies també incrementa i passa de 336, 59 a 354,92 casos per cada 100.000 habitants. La velocitat de propagació o Rt també puja fins a 1,30. La positivitat de les proves que es fan és ja el 7,37%.

Aquestes dades esperen ser revertides amb l’aplicació del passaport Covid, que porta vigent des de divendres passat. De totes formes, alguns experts creuen que no serà suficient per aturar el ritme de creixement dels contagis. Recorden que les vacunes no eliminen la possibilitat de contagi i només protegeixen de tenir malaltia greu, acabar a l’hospital o a la UCI. En aquest sentit, es demana extremar les mesures de protecció bàsiques: des de la mascareta fins a la distància física.

Davant de les festes de Nadal també es demana prudència a l’hora de fer grans reunions com sopars d’empresa o àpats familiars. En alguns països s’estan imposant restriccions severes, com és el cas de França que tanca fins Nadal les discoteques. En altres llocs s’endureixen les restriccions com és el cas d’Itàlia o als EUA, on a Nova York s’imposa la vacunació obligatòria per als treballadors en el sector privat. Alemanya ja va avançar la setmana passada que també pensava imposar la vacunació mentre enduria les mesures per vetar els no vacunats de l’espai públic.

Comentaris

  Cao lògica al darrera Desembre 07, 2021 | 10:46
  "Recorden que les vacunes no eliminen la possibilitat de contagi i només protegeixen de tenir malaltia greu, acabar a l’hospital o a la UCI." I encara hi afegiria que tampoc no protegeixen d'acabar a l'hospital, atès que el 70% d'ingressats són vacunats. Aleshores, si la vacuna només serveix per a protegir-se parcialment un mateix ("experts" dixit), però no als demés, a què ve tanta hipocresia de "solidaritat" imposada, de dir que es posa en risc als demés, de restriccions, de passaports, de conculcació de drets? Si al final és un tema econòmic de no saturar UCIs, potser que tota la quantitat ingent de diners que s'estan gastant en això es destinin a crear un bon reforç a les UCI, amb més equipaments i més personal.
  Menys propaganda i més investigació crítica Desembre 07, 2021 | 11:20
  Segons els experts: "La pèrdua del gust i de l'olfacte, molt evidents amb la variant alfa i menys amb la delta, podrien haver disminuït encara més amb l'òmicron. La tos ha desaparegut pràcticament i la febre no és tan comuna." És clar que les noves variants tendeixen a ser més contagioses però menys agressives. Al final estarem parlant de símptomes com els d'una grip (que cada any també mata persones, però en una proporció que no justifica res més que vacunacions voluntàries). Segueixen: "Fins ara les persones que han tingut aquesta nova variant del coronavirus [òmicron] han notat símptomes més lleus... [segons] notícies que arriben de l'Associació Mèdica de Sud-àfrica... el mal de cap, mal de coll, cansament i malestar general són símptomes que encara persisteixen en aquesta nova variant." A ningú li sonen aquests símptomes ben comuns sense necessitat d'associar-los a la covid? A quins interessos serveix aquest alarmisme oficial que escampeu? Mentre els interessos han volgut associar exclusivament el descens de morts dels darrers mesos a la vacunació a partir de correlacions simples que qualsevol científic sap que mai no són suficients, ningú s'ha plantejat que la menor agressivitat de la variant delta respecte de l'alfa sigui un aspecte que hi hagi pogut contribuir? O és que simplement aquesta possibilitat no interessa?
  Joel Desembre 07, 2021 | 14:09
  Perquè no posen també en majúscules que la majoria d'hospitalitzats estan vacunats? Perquè no posen que és una malaltia sense risc en els nens i que la vacuna té més possibles danys que beneficis per a ells? Perquè no indiquen que la vacuna només protegeix parcialment el que se la posa i no el reste ja que contagies i et contagies com un no vacunat? Qui es beneficia de la ingent quantitat de diners que s'està gastant a posar vacunes totalment prescindibles per a la immensa majoria de la població i que ni tan sols funcionen correctament evitant contagis com moltes altres vacunes?

Nou comentari