El servei de Rodalies ha de funcionar amb normalitat aquest dimecres. Després d’uns quants dies de caos, cues, aglomeracions, retencions i hores i més hores de retards, la vaga de maquinistes fa un descans. L’aturada laboral d’aquests treballadors estava programada pels dies 30 de setembre i l’1, 4, 5, 7, 8, 11 i 12 d’octubre, de manera que es preveu que aquest dimecres els trens circulin amb normalitat.

Des que va començar la vaga, el servei de Rodalies ha viscut i ha provocat un autèntic caos. Tot es basa en què no s’han complert els serveis mínims que s’havien pactat entre la Generalitat i la Moncloa, a través de la conselleria d’Empresa i Treball i el ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Es van decretar uns serveis mínims del 85% a Rodalies, 65% a mitja distància i 75% alta velocitat, però no es van presentar suficients maquinistes a la feina per tal de garantir aquests serveis mínims.

Això ha generat un foc creuat entre Renfe i els treballadors. L’empresa acusa els maquinistes de no complir amb la seva obligació de venir a treballar per garantir aquests serveis mínims. I per altra banda, el sindicat convocant, Semaf, culpa Renfe d’haver fet “una mala gestió” i no informar correctament quins treballadors havien de presentar-se a la feina i quins no.

Aquest cap de setmana, l’empresa va fer una gran operació de terra, mar i aire per assegurar que hi haurien serveis mínims: va enviar fins a 1.600 correus electrònics, va entregar en mà 300 cartes i va enviar 530 burofax als treballadors per mirar d’assegurar que es presentaven a treballar tots els maquinistes que tocaven. De res va servir, perquè aquest dilluns i dimarts la situació ha estat igual de caòtica.

El sindicat Semaf assegura que hi ha un “incompliment dels acords assolits el 2007 per garantir la integritat en la prestació dels serveis del grup Renfe davant el procés de transferències a l’àmbit de Catalunya ( i en qualsevol àmbit on es pogués donar)” i lamenten que Rodalies pugui acabar-se traspassant a la Generalitat en algun moment.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jou a octubre 06, 2021 | 09:07
    Jou octubre 06, 2021 | 09:07
    si aquets "maquinistes" no volen que la seva feina els "segresti" a un lloc o no volen ser, que fotin el puto camp, que collons hem de permetre que 50 persones o més esdevinguin crítics per el motor del país diari? al puto carrer collons, menys miraments amb aquesta gentola!
  2. Icona del comentari de: rd a octubre 06, 2021 | 09:08
    rd octubre 06, 2021 | 09:08
    tots els maquinistes vaguistes al carrer

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa