El sindicat minoritari SF manté la vaga de maquinistes

Es respecten els serveis mínims i els usuaris pràcticament no noten les incidències

El Sindicat Ferroviari sí que manté la vaga de maquinistes que hi havia programada per als propers dies. Després que aquest dijous al vespre el sindicat majoritari Semaf i Renfe arribessin a un acord per tal de posar punt i final a una setmana d’aturades, el sindicat minoritari SF ha anunciat que ells sí que mantenen les aturades programades. Per tant, els maquinistes d’SF han fet vaga aquest divendres de 7h a 9h, i tornaran a parar de 18h a 20h. Això ho faran avui i també els dies 11 i 12 d’octubre.

La gran diferència amb les aturades del sindicat Semaf, però, és que en aquest cas sí que es respecten els serveis mínims del 85% a Rodalies, de manera que els usuaris pràcticament no noten cap incidència. De fet, aquest dijous ja va servir com a testimoni del que està passant aquest divendres i que es preveu que passi el dia 11 i 12 d’octubre. A primera hora del matí només va fer vaga aquest sindicat minoritari i, per tant, els serveis mínims es van complir i Rodalies va funcionar sense gaires problemes.

El motiu pel qual SF ha volgut mantenir la vaga, tal i com han informat a través d’un comunicat, és que la direcció de Renfe “no s’ha dirigit” a aquest sindicat per mirar de trobar solucions al conflicte i poder trobar un acord entre empresa i treballadors. “No hem tingut cap contacte des de l’inici de les aturades”, denuncien. És per això que el sindicat decideix mantenir l’aturada i avança que en els “propers dies” decidiran convocar “una nova ronda de vagues”.

Aquest comunicat arriba hores després que Renfe i Semaf arribessin a un acord. No obstant, hi ha algunes discrepàncies en els comunicats que han enviat cadascuna de les parts. El sindicat, per exemple, va assegurar que Renfe s’havia “compromès” a conservar la integritat de l’empresa i del seu personal “davant de privatitzacions i transferències“, però Renfe no ha dedicat ni una sola paraula sobre aquesta qüestió al seu comunicat.

Nou comentari