El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El sindicat minoritari SF manté la vaga de maquinistes
  • CA

El Sindicat Ferroviari sí que manté la vaga de maquinistes que hi havia programada per als propers dies. Després que aquest dijous al vespre el sindicat majoritari Semaf i Renfe arribessin a un acord per tal de posar punt i final a una setmana d’aturades, el sindicat minoritari SF ha anunciat que ells sí que mantenen les aturades programades. Per tant, els maquinistes d’SF han fet vaga aquest divendres de 7h a 9h, i tornaran a parar de 18h a 20h. Això ho faran avui i també els dies 11 i 12 d’octubre.

La gran diferència amb les aturades del sindicat Semaf, però, és que en aquest cas sí que es respecten els serveis mínims del 85% a Rodalies, de manera que els usuaris pràcticament no noten cap incidència. De fet, aquest dijous ja va servir com a testimoni del que està passant aquest divendres i que es preveu que passi el dia 11 i 12 d’octubre. A primera hora del matí només va fer vaga aquest sindicat minoritari i, per tant, els serveis mínims es van complir i Rodalies va funcionar sense gaires problemes.

El motiu pel qual SF ha volgut mantenir la vaga, tal i com han informat a través d’un comunicat, és que la direcció de Renfe “no s’ha dirigit” a aquest sindicat per mirar de trobar solucions al conflicte i poder trobar un acord entre empresa i treballadors. “No hem tingut cap contacte des de l’inici de les aturades”, denuncien. És per això que el sindicat decideix mantenir l’aturada i avança que en els “propers dies” decidiran convocar “una nova ronda de vagues”.

Aquest comunicat arriba hores després que Renfe i Semaf arribessin a un acord. No obstant, hi ha algunes discrepàncies en els comunicats que han enviat cadascuna de les parts. El sindicat, per exemple, va assegurar que Renfe s’havia “compromès” a conservar la integritat de l’empresa i del seu personal “davant de privatitzacions i transferències“, però Renfe no ha dedicat ni una sola paraula sobre aquesta qüestió al seu comunicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa