El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Primeres hores de la vaga de Renfe amb compliment dels serveis mínims
  • CA

Les primeres hores d’aquest dijous s’estan desenvolupant tal i com estava previst pel que fa a Rodalies. És a dir, aquest matí s’estan complint els serveis mínims que estaven decretats per a aquesta nova jornada de vaga de maquinistes. El cas és que la d’avui és una nova jornada d’aturades per franges. Aquest matí hi havia una aturada pactada de 7h a 9h del matí, però estava convocada només per un sindicat ferroviari que és minoritari. Són els maquinistes d’aquest sindicat els que estan fent la vaga i, per tant, el 85% de serveis mínims s’està complint.

La incidència a primera hora d’aquest dijous, per tant, és mínima. El cas és que a partir de les 12h del migdia fins les 16h, i de les 18h fins les 22h, és el sindicat Semaf qui se suma a la vaga. A partir de llavors és possible que tornin els incompliments de serveis mínims d’aquests darrers dies. Els serveis mínims haurien de ser també del 85%, però cal recordar que quests darrers dies també s’hauria d’haver ofert aquest percentatge de servei i en cap cas s’ha complert.

No s’han presentat prou treballadors als seus llocs de feina, i això ha provocat un foc creuat entre els maquinistes i l’empresa. Renfe ha acusat sempre els treballadors de no estar complint els serveis mínims, i ha assegurat que molts maquinistes no han complert amb la seva obligació de presentar-se a la feina; mentre que el sindicat Semaf ha sortit en defensa d’aquests maquinistes i ha assegurat que l’empresa ha fet una “mala gestió” informativa i que no havia anunciat correctament quines persones havien d’anar a treballar i quines no.

Aquest divendres l’aturada torna a ser de 24 hores, de manera que s’espera que torni a ser una jornada caòtica a Rodalies. Es poden tornar a repetir les imatges de viatges esperant trens durant molta estona, i imatges de combois completament plens. Hi ha hagut dies que el servei ofert ha estat per sota del 50%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa