Un robatori de guitarres delata un trio de lladres amb dos menors

Els Mossos d’Esquadra han detingut els presumptes autors d’un robatori en una casa al poble de Montesquiu, a Osona. Els tres detinguts són una dona de 37 anys, veïna de Sant Quirze de Besora (Osona) i dos menors d’edat que ja han passat a disposició judicial. Segons informa l’ACN, els lladres haurien escalat i forçat una finestra per entrar en una casa de Montesquiu el 22 de desembre i s’haurien endut instruments musicals, objectes i queviures valorats en més de 2.500 euros. A més, els autors del robatori haurien engegat el gas per tal de provocar un incendi o una explosió i esborrar els rastres de la casa un cop finalitzat el delicte. I van ser unes guitarres robades les que van delatar el trio de lladres.

Tal com han anunciat els Mossos d’Esquadra, els lladres no només s’enfrontarien a penes per un robatori, sinó que se’ls acusa de robatori amb força amb un delicte de danys i un delicte de lesions. D’aquesta manera, els acusats i presumptes autors haurien intentat fer desaparèixer les evidències del robatori amb una explosió o un incendi generats per una fuita de gas. Després de diversos indicis i un dispositiu preventiu, entre el 29 i el 30 de desembre, les autoritats haurien detingut als presumptes lladres.

Una de les claus principals de la detenció dels autors del delicte per part de les autoritats catalanes s’ha produït gràcies a la identificació dels instruments robats en una casa de compravenda d’objectes de segona mà, on els suposats lladres haurien venut part del botí el mateix dia del robatori. Actualment, les pertinences robades ja han estat retornades als propietaris i els tres detinguts hauran de comparèixer, en el cas de la dona major d’edat, davant del Jutjat d’Instrucció de Vic, i en el cas dels dos menors, davant la Fiscalia de Menors.

Nou comentari