El risc de rebrot es dispara fins als 407 punts

Salut registra 2.759 casos nous confirmats per PCR

El risc de rebrot a Catalunya s’ha situat aquest diumenge en 407 punts, 15 més respecte el dia anterior, segons les noves dades de Salut. També s’ha registrat un agument important de nous casos de Covid-19 confirmats per PCR, un total de 2.759, xifra que situa el total en 172.924. Pel que fa a casos de pacients ingressats en UCIs, en un dia es registren dos pacients més en aquesta unitat, amb un total de 203.

Tal i com mostren les dades, en comparació amb els mesos anteriors, el risc de rebrot està assolint el mateix nivell al qual es va arribar a finals de març i ha doblat els valors en què es va situar a finals de juliol. Els experts reconeixen que les noves mesures tindran una incidència en les xifres d’aquí a deu dies. Salut fa esforços per augmentar la capacitat de fer test a la població. Dissabte va fer les primeres proves massives en un centre comercial, a Mataró.

Algunes veus alerten que si no s’aconsegueix frenar l’epidèmia caldrà optar per confinaments temporals. Altres assenyalen que cal estar atent a França per veure si es pot importar rla idea del toc de queda.

Nou comentari