El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El risc de rebrot a Catalunya rebota
  • CA

El risc de rebrot a Catalunya ha rebotat les darreres setmanes, segons mostren les dades recollides per Salut. Si la setmana del 13 de setembre l’índex s’havia situat en un 230, la xifra havia anat baixant progressivament fins a situar-se en 178 el dia 21, però des d’aleshores ha anat recuperant-se fins a assolir el 234 d’aquesta setmana. La taxa de contagi o Rt, però, se situa de moment en 1,21, mentre que la setmana del 13 de setembre era lleugerament superior 1,29.

Ara per ara la màxima atenció de Salut està en controlar el brot de Terres de l’Ebre, originat en un escorxador de Roquetes, on 250 treballadors s’hi van contagiar.

La complexitat del brot a Terres de l’Ebre ve donat pel fet que els treballadors resideixen en diferents localitats de la zona. Els casos positius s’han multiplicat per dos en dues setmanes i Salut adverteix que si no es controla bé aquest brot es pot arribar a mil casos en dues setmanes. Com a dada, Salut destaca que el 80% dels casos nous de la ciutat de Tortosa provenen d’aquest brot a Roquetes.

L’estratègia ara passa per intensificar els cribratges a les escoles i a la comunitat i nuclis de convivència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa