El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Hi ha més risc de miocarditis en nens per Covid que per les vacunes
  • CA

Un estudi dels investigadors del grup col·laboratiu multidisciplinari per al seguiment científic de la Covid (GCMSC) de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) mostra que la vacunació dels menors de 12 anys és “segura i recomanable”. Sota el títol “Risc de miocarditis i pericarditis en la infància i l!adolescència en el context de la vacunació de la Covid-19 amb vacunes ARNm”, el grup conclou que hi ha molt baixa incidència de miocarditis i pericarditis associada a les vacunes.

Alguns nens han patit miocarditis en haver passat la malaltia. Es tracta d’una inflamació del múscul del cor que pot comportar l’aparició de símptomes greus. Els problemes d’aquest tipus també podrien donar-se en casos de nens amb síndrome inflamatòria multisistèmica, “una de les complicacions més temudes després d’una infecció de Covid”. “Caldrà mantenir una bona farmacovigilància perquè la societat civil sigui capaç d’identificar els símptomes associats a la miocarditis i que es pugui consultar ràpidament amb metges de família i pediatres”, resol el responsable d’aquest estudi, l’investigador Quique Bassat. El missatge principal, apunta Bassat, és que el risc de miocarditis post vacunal és “mínim i menor a l’associat a la infecció natural per Covid”.

Els investigadors han arribat a aquesta conclusió després de fer una anàlisi “exhaustiva” de l’evidència científica que hi ha fins ara i han estimat un màxim de cinc casos de pericarditis per cada 100.000 nens vacunats. “L’aparent baixa gravetat dels casos quan es donen, la dosi inferior per aquest grup d’edat i el benefici de les vacunes per prevenir la malaltia aguda, la persistent i les conseqüències greus de la Covid, com la sndrome inflamatòria multisistèmica fan que sigui segur i recomanable vacunar aquest grup d’edat”, assegura el grup.

La recomanació d’ISGLOBAL, per tant, és la mateixa que la del Centre de Control i Prevenció de Malalties dels Estats Units i l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, i té “una rellevància especial” ara que els nens menors de 12 anys tenen la incidència disparada. “El balanç risc-benefici es decanta a favor del benefici”, conclouen els autors de l’estudi.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Criminals a gener 20, 2022 | 16:55
    Criminals gener 20, 2022 | 16:55
    La conclusió d'aquests pocavergonyes és la mateixa que la dels altres pocavergonyes. Quina autoritat! Exposar nens a aquestes vacunes i dir que el risc paga la pena. Algú investigarà les connexions d'aquests experts a sou amb les farmacèutiques?
  2. Icona del comentari de: un marcià per l'espai sideral a gener 21, 2022 | 02:13
    un marcià per l'espai sideral gener 21, 2022 | 02:13
    No teniu vergonya, i quan això acabi, n'haureu de respondre per col·laboració. Els nens estan caient ara arreu del món, i fins ara no hi havia cap cas greu, llevat d'algun amb patologies preexistents. Això és un genocidi i vosaltres en sou còmplices.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa