El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Revolta laboral d’infermeria a l’hospital de Bellvitge
  • CA

La conflictivitat laboral en el sector sanitari va a més des que va esclatar la pandèmia de Covid-19 i ara es manifesta en una nova revolta, en aquest cas d’infermeria, a l’hospital de Bellvitge. Segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN), el sindicat SATSE reclama que els infermers i infermeres rebin algun pagament per l’estona extra –d’entre 15 minuts i 30– que han de passar en cada canvi de torn fent traspàs d’informació sobre els pacients amb l’equip de relleu. També reclamen poder utilitzar el pàrquing destinat als familiars i visitants dels pacients, que ara no es fa servir perquè s’han eliminat les visites.

El col·lectiu acusa la direcció del centre de “manca de suport” cap als professionals. Segons SATSE, els infermers i infermeres de Bellvitge destinen cada dia entre 15 i 30 minuts fora de la jornada laboral a fer l’intercanvi de dades, bé sigui plegant més tard del seu torn o incorporant-se abans d’hora. “És una reivindicació històrica que ara resulta més important que mai”, defensa el sindicat, que assegura que hi ha altres àrees de Bellvitge on els treballadors sanitaris sí que cobren aquesta estona extra. Al mateix temps, SATSE denuncia els problemes d’aparcament amb què es troben els infermers de Bellvitge. El sindicat recorda que, durant la primera onada de la Covid-19, el personal podia utilitzar gratuïtament una zona d’aparcament que ara s’ha suprimit per la construcció de l’ampliació de l’hospital.

Donades les circumstàncies, ara reclamen permís per utilitzar el pàrquing que habitualment es destina a les visites a pacients ingressats, el qual està tancat perquè no es permet l’entrada de visitants. “Estem esgotats i sobre ens neguen aquelles coses que facilitarien la nostra feina i ens donarien reconeixement”, resumeix SATSE en un comunicat emès aquest dimarts.

Bellvitge remet a l’ICS la negociació sobre el canvi de torn

Per la seva part, des de l’Hospital de Bellvitge reconeixen que el cobrament de l’estona extra durant el canvi de torn per part de les infermeres és una “reivindicació històrica” però matisen que aquesta qüestió no és a les mans de la direcció del centre. El Director de Persones de l’hospital, Josep Àngel Duró, precisa a l’ACN que aquesta reclamació s’ha d’abordar a la mesa de negociació de l’ICS (Institut Català de la Salut), i assegura que “Bellvitge no té competències per resoldre-ho de forma unilateral”.

Pel que fa a l’aparcament, Duró recorda a les infermeres que l’Ajuntament de Hospitalet ha cedit al centre un solar amb 156 places per al personal sanitari, mentre també disposen d’un altre espai addicional per a 60 cotxes més. Al mateix temps, mentre duri la segona onada de la Covid-19, la gerència de l’aparcament de pagament ofereix als treballadors sanitaris accedir al seu espai amb un preu “simbòlic” de 2,40 euros per dia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa