El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Retrobar-se després de salvar-li la vida: el mosso que va ser “un àngel” per a un jove que s’ofegava
  • CA

A mitjans de juny en Jaume López, un mosso d’esquadra de Seguretat Ciutadana de Sant Feliu de Guíxols, va salvar la vida a en Bryan Gabino, un noi de 22 anys que s’estava ofegant amb el menjar a Platja d’Aro (Baix Empordà). Dos mesos després –i amb una baixa mèdica pel mig- s’han retrobat. Per a en Bryan, en Jaume va ser un “àngel” que va salvar-li la vida quan ja pràcticament havia tirat la tovallola i creia que moriria asfixiat. “Si no hagués estat allà i no hagués reaccionat com ho va fer, jo ara no estaria aquí”, explica en Bryan. “La veritat és que vaig anar directe cap a en Bryan i no vaig veure res més. Estava inconscient, sabia el que havia de fer i vaig anar ràpid amb l’actuació. Per sort, va sortir bé”, explica en Jaume.

16 de juny al migdia. En Jaume té vacances i està dinant amb la seva dona i uns amics en un restaurant del Passeig del Mar de Platja d’Aro. Cap a les quatre de la tarda, de sobte, sent uns crits i veu una noia demanant ajuda a la Platja Gran. “El primer que et ve al cap és que algú s’està ofegant“, explica. “Em vaig aixecar ràpid –fins i tot, es va deixar les xancletes- i vaig sortir corrents”, relata.

El jove que s’estava ofegant, un noi de 22 anys i veí de Mollet del Vallès, havia anat a passar el dia a la platja amb la seva parella i la seva família. “Feia molt de sol, estava jugant, em vaig asseure a menjar i l’error que vaig cometre va ser fer-me un bany ràpid i tornar-me a seure a menjar“, explica en Bryan. De sobte, va començar a notar que la mandíbula se li adormia i el braç esquerra se li paralitzava. Va poder tocar la seva parella per avisar-la i ja no recorda res més.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa