El Govern amplia els aforaments a discoteques i gimnasos

El Procicat ha aprovat aquest dimecres un canvi en les mesures contra la Covid-19 que afecten els aforaments. Un dels principals canvis és que s’amplia l’aforament dels establiments de l’oci nocturn: a partir del divendres 22 d’octubrees podran omplir fins a un 80% amb la petició de certificat Covid, superant el 70% que hi havia estipulat fins ara. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ja havia anunciat dies enrere que aquesta ampliació d’aforaments seria progessiva i d’acord amb l’evolució favorable de les dades de la pandèmia.

Les mesures aprovades tindran una vigència de 15 dies i a banda de l’oci nocturn també afecta l’àmbit de les competicions esportives. Segons un comunicat del Govern, s’amplien els aforaments permesos en instal·lacions esportives interiors, que fins ara era del 80% i passa al 100%.

Les mesures s’enviaran al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, atès que l’ús del certificat Covid requereix de l’aval judicial previ. El Govern recorda que continuarà vigent la prohibicó de menjar i beure al carer entre la 1h i les 6h, així com la prohibició de vendre alcohol a les botigues de conveniència entre les 22h i les 6h.

El Govern insisteix en el seu comunicat en la necessitat de mantenir les mesures bàsiques de prevenció davant de la Covid-19, com ara la necessitat de fer un ús correcte de la mascareta, mantenir la distància de seguretat sempre que sigui possible i aplicar les mesures higièniques.

Les dades de la Covid, després de la cinquena onada, han entrat en una fase d’estabilitat, amb els indicadors que fluctuen. Aquest és el cas de la velocitat de propagació que, després de dies d’estar per sota de l’1, ha tornat aquest dimecres a estar per sobre. La pressió hospitalària també ha pujat lleugerament i la incidència. Aquests valors però estan lluny de tenir un impacte sobre el sistema sanitari que impliqui haver de fer passos enrere.

Nou comentari