El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els restauradors proposen una desescalda en tres fases que culmini el 7 de gener
  • CA

Les federacions i gremis de restauració de Catalunya han elaborat una proposta de desescalada progressiva, que han fet arribar al Govern, que hauria de culminar el 7 de gener vinent amb l’aixecament de totes les restriccions d’aforament. El document, al qual ha tingut accés ‘El Món’, planteja un procés de tres fases: la primera del 23 de novembre al 8 de desembre, la segona del 9 de desembre al 6 de gener, i la tercera a partir del 7 de gener.

Pel que fa a l’aforament els restauradors plantegen obrir amb un 30% —distància de 2 metres entre clients—, passar al 50 o 75% en la segona fase —en funció de si es pot mantenir una distància entre persones d’1,5 metres—, i arribar a la tercera fase amb cap restricció en aquest apartat.

Pel que fa a terrasses, el document proposa que tinguin en totes les fases la  capacitat que permeti conservar la distància d’1,5 metres entre taules de comensals diferents.

Mascareta entre plat i plat

Els restauradors estableixen també com a mesura de protecció la presa de temperatura als clients quan arribin en totes les fases. Pel que fa a la mascareta, serà obligatòria per circular per l’establiment o quan es vagi al lavabo i es recomanarà dur-la entre plat i plat.

El gel hidroalcohòlic serà obligatori en entrar i marxar de l’establiment.

L’horari d’obertura en la primera fase seria fins les 23 hores (i que el tiquet del restaurant serveixi com a justificant per circular durant el toc de queda); en la segona fase podrien obrir fins a la 1 de la matinada, i en la tercera fase no hi hauria d’haver cap restricció horària.

El consum a la barra proposen que en la primera i segona fase estigui permès només assegut, però no dempeus. A partir del 7 de gener hauria d’estar completament permès.

El document proposa també que el número de comensals per taula sigui progressivament més elevat. Sis a la primera fase, 10 a la segona i fins a 12 a la tercera.

Els restauradors també proposen tenir un registre de clients, sempre que les persones ho consentin.

La proposta ha estat lliurada al departament d’Empresa de Ramon Tremosa, que l’ha fet arribar al Govern.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: un talp a novembre 17, 2020 | 12:00
    un talp novembre 17, 2020 | 12:00
    Clar, clar... Ho han decidit els restauradors amb el nou títol acadèmic: Medecina, pandèmies i restauració!
  2. Icona del comentari de: beeee a novembre 17, 2020 | 19:19
    beeee novembre 17, 2020 | 19:19
    se entiende que cerrar es perder i deber pero os poneis las pilas para que la gente no se contagie o volveremos a las mismas vosotros decidis.....el poner mamparas en que la gente estec a dos m de distancia i los camaeros lleven la mascarilla bien que hay cada uno ..........

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa