‘Ressaca’ d’una festa il·legal: “Aquests desgraciats no ens prendran la il·lusió de seguir llogant la masia”

El propietari de Can Sabé, a Dosrius, s'ha assabentat per casualitat del desallotjament de 105 persones

Els Mossos d’Esquadra han informat aquest diumenge del desallotjament de 105 persones d’una macrofesta il·legal en una masia de Dosrius, Can Sabé. Mentre això passava el seu propietari, en Marc Vera, dormia plàcidament amb la seva família a casa seva, a deu quilòmetres de distància. No li passava pel cap que les sis persones que havien arribat entre divendres i dissabte per fer una escapada en una masia amb 500 anys d’història acabarien multiplicant-se fins a ser més d’un centenar, causarien destrosses, serien desallotjades per la policia i desapareixerien del mapa sense pagar.

En Marc ha explicat a EL MÓN aquest diumenge com es van succeir uns fets que l’han deixat sorprès però que, tot i així, en cap cas li treuen les ganes de continuar llogant la masia, un negoci del qual viu i necessita per tirar endavant la família. El va contactar a través de la plataforma Escapada Rural un noi que volia fer una festa per a la seva xicota. De fet el noi va ingressar la paga i senyal. Les dades del DNI que va enviar per fer la reserva van ser les d’una noia, que justament aquest dissabte complia 31 anys. Les dades bancàries del noi i el DNI de la noia serviran ara perquè en Marc pugui fer la denúncia corresponent pels desperfectes que s’ha trobat a la casa.

“Estàvem contents, feia dies que no teníem reserves; divendres van venir dues noies i els vaig donar les claus, tot correcte, els vaig dir que s’ho passessin bé i que es cuidessin, i adéu”, relata el propietari de la masia. A partir d’aleshores, la comunicació amb elles va ser puntual: “Tinc una cosa domotitzada que em donava error, costava molt localitzar-ho, i aquest matí he trucat a la noia per si ho havien endollat”. La resposta a la trucada que rep en Marc, sorprès, és que deixen les claus i marxen. La reacció de la noia trenca el protocol de checking out habitual perquè en Marc pugui passar revista de la casa i acomiadar-se dels visitants.

“He agafat el cotxe i he anat fins allà —explica en Marc—, m’he trobat tot el tinglado muntat; quan he arribat no hi havia ningú a dins, m’he trobat una porta trencada, les parets ben brutes de fang, pudor de tabac i alcohol —i mira que demanem que no es fumi—, els sofàs rebentats, les teles tirades per terra”.

Fins aquell moment, en Marc no havia tingut cap avís de la policia, no sabia ni que hi hagués hagut un desallotjament i que TV3 ja estava de camí per fer una peça pel TN, se n’ha assabentat perquè ha decidit trucar ell quan ha vist les destrosses i en para·lel a la premsa. “A mi ningú m’ha avisat de res, quan he dit el nom de la casa, Can Sabé, m’han confirmat que hi va haver el desallotjament ahir. No m’hagués imaginat mai que hi hagués 105 persones”.

A hores d’ara en Marc, que tenia previst aquesta tarda fer la denúncia a la policia, no sap qui va advertir els Mossos d’Esquadra sobre la macrofesta, un fet que recorda la polèmica per la ‘rave’ de Llinars de Cap d’Any, tot i que en aquell cas el número d’assistents era molt superior. Amb les dades que té del noi i la noia —que creu que són de Mataró o almenys del Maresme— podrà fer la denúncia pels desperfectes. A banda els haurà de reclamar els diners que no han acabat de pagar.

La reserva la van fer dimecres passat després que unes persones de Sabadell anul·lessin la seva en veure que no s’aixecava el confinament comarcal. Tot i aquest mal tràngol, en Marc es mostra disposat a continuar llogant una masia que té 500 anys d’història: “La penso continuar llogant, estem en una situació que portem molt temps tancats, som una família de quatre, amb dos fills petits, teníem moltes ganes de tornar llogar i estàvem molt contents, aquests desgraciats no ens prendran la il·lusió”, rebla el propietari de la finca.

Comentaris

  Pere 07/03/2021 7:58 pm
  A veure si els mossos hi posen tant d'interès a detenir-los com amb els responsables de les trecadisses a Barcelona. Si són amiguets seus de l'extrema dreta, aquest pobre home ha begut oli.
  803
  13
  Respon
   Logicus 07/03/2021 9:49 pm
   Lamentable comentari

Nou comentari