El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les residències de gent gran exigeixen fer la prova a tots els treballadors
  • CA

Les residències de gent gran han exigit que es faci la prova del coronavirus a tot el personal per pal·liar el problema “molt greu” de personal que estan patint. La presidenta de l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (Acra), Cinta Pascual, ha explicat a l’ACN que hi ha molts treballadors a casa per haver estat en contacte amb un cas positiu de coronavirus a qui no se’ls fa la prova però que potser no estan contagiats i podrien estar treballant. “Sent personal de primera línia, necessitem sí o sí que se’ls faci la prova“, ha exigit. Ha assegurat que la situació dista de la viscuda a Madrid però que s’ha de treballar per evitar arribar-hi. D’altra banda, ha assegurat que encara no està arribant el material de protecció individual.

La presidenta d’Acra ha explicat que “n’hi ha de tot” entre les residències de Catalunya, d’algunes amb casos de coronavirus –tot i que sense grans brots- i d’altres que no en tenen. Entre aquestes últimes però, ha apuntat que la situació tampoc és normal perquè hi ha molt personal aïllat per haver estat en contacte amb un positiu. Ha detallat que hi ha centres que tenen fins a sis persones de baixa a l’espera que els realitzin els tests. “Tenim moltíssima gent que està a casa esperant la prova i això agreuja la situació“, ha declarat.

Pascual s’ha mostrat comprensiva amb la situació i ha apuntat que si no es pot fer el test el primer dia “que se’ls faci a partir del tercer o del quart” però ha insistit que aquestes proves són necessàries en aquest col·lectiu. En canvi, ha assegurat però que tenen personal que està fins a nou dies esperant que es faci la prova.

A més, i tot i les afirmacions per part de les administracions de que s’està repartint material de protecció, Pascual ha indicat que “encara no” està arribant aquest material. “Tinc constància que es repartirà però en aquests moments no s’ha començat a repartir“, ha declarat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa