El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Així han estat els rescats a la neu d’aquest cap de setmana llarg
  • CA

Els Bombers han fet uns quants rescats a la neu en els darrers dies. És a dir, durant el dissabte, diumenge i dilluns. En un comunicat, han volgut fer un resum de cada salvament, i aprofiten per demanar a la població que extremi les precaucions durant els propers dies d’aquest pont “per tal de garantir la seguretat dels participants en esports de neu i activitats al medi natural“. Alguns dels rescats s’han fet en condicions meteorològiques molt dures, com es pot apreciar en un vídeo que ha penjat el cos al seu compte de Twitter. A continuació s’adjunten alguns d’aquests rescats, resumits.

Diumenge, 19.02h Vilallonga de Ter (Ripollès)

Dos nois van acompanyats d’un gos i avisen que caminen entre Ribes de Freser i el refugi Claus, però les condicions no els permeten prosseguir perquè ha molta neu i això ha fet que hagin acabat perdent el camí. S’activa el Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i bombers dels parcs de Camprodon i Ripoll, i els efectius constaten la presència de torb. Finalment, unes hores més tard, els joves aconsegueixen fer arribar la seva ubicació a través del mòbil. Els efectius els localitzen, sans i estalvis, a les 00.18h després que plantessin una tenda per refugiar-se.

21.24h Puigcerdà (Cerdanya)

Tres joves s’estan al refugi de Serrat de l’Orri truquen al 112 per avisar del mal estat de salut d’una de les integrats del grup. La jove està molt freda i no pot caminar. S’activa el GRAE i una dotació del parc d’Alp. A les 22.24 els efectius assoleixen el refugi, després d’haver demanant als joves que sortissin a l’exterior i fessin fressa, ja que la visibilitat és gairebé nul·la causa del vent i la neu. Els joves són traslladats fins a l’hospital de Puigcerdà.

Dilluns, 05.03h Vilobí d’Onyar (Gironès)

Un jove que es dirigia en bicicleta a la feina per la carretera C-63 es desvia per un camí de bosc després de trobar-se amb una senyalització extraordinària. Es perd entre Sant Martí i Brunyola. Dues dotacions del parc de Santa Coloma de Farners el localitzen a les 05.51h, espantat i amb fred.

14.06h, Sant Cebrià de Vallalta (Maresme)

Una dona pateix una caiguda durant una caminada. S’activa una dotació del parc de Pineda de Mar, que constata la dificultat d’una evacuació per terra. Es decideix activar l’helicòpter amb GRAE i metge del SEM especialitzat en rescats, i cap a les tres del migdia, la dona ja està carregada a l’helicòpter, i se la trasllada al camp de futbol del municipi, on s’esperava l’ambulància. Finalment se la traslladada a l’hospital de Mataró.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa