El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Remdesivir és eficaç contra la variant Òmicron del SARS-CoV-2, segons estudis ‘in vitro’
  • CA

Mentre avança la investigació sobre l’eficàcia de les vacunes contra la nova variant de Covid-19, Òmicron, per a aquelles persones que s’infecten i necessiten tractament la indústria farmacèutica també hi està aportant respostes.

Òmicron, la nova variant que es va detectar per primera vegada al sud de l’Àfrica el mes passat, preocupa les autoritats sanitàries per la seva capacitat de contagi. Aquesta setmana s’ha notificat el primer cas de transmissió comunitària a Espanya.

L’anàlisi genètica inicial de més de 200 seqüències disponibles dels aïllats de la variant Òmicron, inclosos els procedents de Sud-àfrica, Àsia i Europa, ha demostrat que no hi ha noves mutacions en aquesta variant que puguin alterar l’ARN polimerasa viral del SRAS-CoV- 2.

Gilead, fabricant de Remdesivir, el primer antiviral aprovat o autoritzat per al seu ús temporal en aproximadament 50 països de tot el món, entre ells Espanya, ha dut a terme una anàlisi de la informació genètica disponible d’Òmicron i no ha trobat mutacions prevalents addicionals, fet que indica aquest antiviral continuarà sent actiu contra aquesta variant. Fins ara, l’activitat antiviral de Remdesivir ha estat confirmada in vitro contra totes les altres variants del SARS-CoV-2, incloent-hi Alfa, Beta, Gamma, Delta i Èpsilon.

Remdesivir és l’antiviral de referència per al tractament de persones hospitalitzades amb Covid-19. Estudis internacionals i nacionals han mostrat que ajuda a reduir la progressió de la malaltia i permet que els pacients hospitalitzats es recuperin més ràpidament, alliberant recursos hospitalaris amb el consegüent benefici pel que fa a costos al sistema sanitari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa