El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Regne Unit també informa de dos casos de la nova variant
  • CA

El ministre de Salut del Regne Unit, Sajid Javid, ha confirmat aquest dissabte dos casos de la nova variant del coronavirus denominada ómicron, de recent aparició i considerada com a “preocupant” per l’Organització Mundial de la Salut. Els casos han estat identificats a les localitats de Chelmsford i a Nottingham, que ara seran escenari de proves addicionals a la població per a identificar més possibles casos, segons ha informat el ministre en declaracions a la cadena BBC. A més, Javid ha anunciat la incorporació d’altres quatre països africans a la llista vermella de viatges del Regne Unit: Angola, Malaui, Moçambic i Zàmbia.

“No dubtarem a prendre més mesures si és necessari”, ha avisat el ministre en el que considera com un “clar recordatori” que la pandèmia no ha acabat. Les dues persones estan en aïllament i tots dos casos estan relacionats, d’acord amb el ministre anglés. Hores abans, les autoritats sanitàries de República Txeca han informat que estaven verificant la possible existència d’un cas de la variant òmicron del coronavirus al país.

El primer ministre del país, Andrej Babis, ha precisat que el cas es tracta d’una dona que estava a Namíbia i va volar de retorn a la República Txeca a través de Sud-àfrica i Dubái. Les autoritats sanitàries han volgut cridar a la calma. “Estem esperant la confirmació o refutació d’aquesta prova”, segons la portaveu de SZU, Stepánka Cechová, al portal de notícies Novinki.

“És necessari esperar els resultats de la seqüenciació del genoma complet, que requereix una mica de temps”, va dir Cechová, qui va estimar que els resultats podrien conèixer-se el diumenge, segons el portal de notícies Novinki. També aquest dissabte el ministre d’Assumptes Socials de l’estat alemany de Hesse, Kai Klose, informava en el seu compte de Twitter que “és molt probable” que la variant hagi arribat ja a Alemanya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa