Dissabte, 12 de desembre, l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona es convertirà en el plató principal de la primera edició del #GastroNadal2020, un esdeveniment online en el qual reconeguts xefs d’arreu de Catalunya elaboraran les propostes gastronòmiques que han preparat per aquestes festes de Nadal als seus restaurants.
Un total de vint-i-un cuiners i cuineres de restaurants repartits per tot el territori català participaran en aquesta iniciativa, promoguda i organitzada per Estrella Damm i GastroEvents, en la qual explicaran el que es courà per Nadal als seus establiments, posant a l’abast dels seus seguidors el receptari més complet i variat de la cuina nadalenca d’enguany, i que també oferiran en format delivery, per tal que durant aquestes festes es puguin emportar i gaudir a casa. A més, el prestigiós sommelier Ferran Centelles proposarà el maridatge ideal d’algunes d’aquestes elaboracions amb cerveses Damm.
Receptes d’ahir i d’avui que prepararan, des de l’Antiga Fàbrica Estrella Damm o des de les cuines dels seus restaurants, des de dos quarts de deu del matí i fins a dos quarts de vuit del vespre. Més de deu hores de la millor gastronomia que podran seguir-se en directe a través del canal de Youtube de GastroEvents Online.
Una iniciativa més que es fa sota el paraigües de #quenosapaguinelsfogons, amb el propòsit de donar suport al sector de l’hostaleria, un dels sectors que més ha patit les conseqüències de la crisi sanitària derivada de la Covid-19.
Establiments i xefs participants a #GastroNadal2020
- 9.30 h Oriol Castro, Disfrutar** (Barcelona)
- 10.00 h David Andrés, Via Veneto* (Barcelona)
- 10.30 h Fermí Puig, Fermí Puig (Barcelona)
- 11.00 h Carles Abellán, La Barra (Barcelona)
- 11.30 h Fran López, Xerta* (Barcelona)
- 12.00 h Carles Gaig, Gaig (Puigcerdà)
- 12.30 h Marc Gascons, Els Tinars* (Llagostera)
- 13.00 h Albert Adrià, Torrons Vicens (Barcelona)
- 13.30 h Nandu Jubany, Can Jubany* (Vic)
- 14.00 h Pere Arpa, Ca l’Arpa* (Banyoles)
- 14.30 h Quim Casellas, Casamar* (Llafranc)
- 15.00 h Joan Roca i Montserrat Fonatné, Mas Marroc i Can Roca (Girona)
- 15. 00 h Jordi Roca, Casa Cacao (Girona)
- 16.00 h Cesc Rovira, Fonda Xesc* (Gombrèn)
- 16.30 h Vicent Guimerà, L’Antic Molí* (Ulldecona)
- 17.00 h Carles Flinch, Cal Manel (Andorra)
- 17.30 h Ada Parellada, Semproniana (Barcelona)
- 18.00 h Quim Márquez, El Quim de la Boqueria (Barcelona)
- 18.30 h Victor Quintillà, Lluerna* (Santa Coloma de Gramanet)
- 19.00 h Albert Raurich, Dos Palillos* (Barcelona)
Estrella Damm i la gastronomia
El vincle històric d’Estrella Damm amb la gastronomia es tradueix en una aposta constant per les millors propostes nacionals i internacionals, amb l’objectiu d’activar l’hostaleria a través d’activitats gastronòmiques. Així neixen, per exemple, les rutes de tapes, presents a ciutats com Barcelona, Madrid, Miami o Lisboa, així com jornades gastronòmiques de productes únics, com el bacallà o l’arròs. Aquest vincle es remunta als orígens de la marca a Barcelona, ciutat en la qual el bon menjar té un fort protagonisme. Avui dia, Estrella Damm se segueix elaborant 100% amb ingredients naturals i segons la recepta original del 1876. El seu sabor pur i delicat que perdura en el paladar n’afavoreix el maridatge i li atorga una gran popularitat entre bevedors exigents i amants de la gastronomia.