El proper 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona acollirà #GastroDona, un esdeveniment virtual que comptarà amb setze reconegudes professionals de la gastronomia de Catalunya i Balears. La jornada estarà apadrinada per la xef Carme Ruscalleda i serà conduïda per Carme Gasull, periodista i comunicadora gastronòmica. A més, la reconeguda sommelier Meritxell Falgueras proposarà el maridatge ideal d’algunes d’aquestes elaboracions amb les cerveses Estrella Damm, Bock-Damm, A.K.Damm, Equilater, Complot IPA, Malquerida, Voll-Damm i Inedit.
Des de les deu del matí i fins a les cinc de la tarda, els amants de la gastronomia podran seguir en directe a través del canal de YouTube de GastroEvents Online les diferents elaboracions que realitzaran −des de l’Antiga Fàbrica Estrella Damm o des de les cuines dels seus restaurants−, reconegudes xefs com Carlota Claver (La Gormanda, Barcelona), Núria Gironès (Ca l’Isidre, Barcelona), Núria Bonet (Ca La Núria, Bellver de Cerdanya), Roseta Jorba (Pa i Raïm, Palafrugell), Eli i Diana Vilamaña (El Bistrot, Gandesa), Fina Puigdevall i Martina Puigvert (Les Cols, Olot), Carme Picas (El Ginjoler, Sant Feliu de Guíxols) i Iolanda Bustos, coneguda popularment com la xef de les flors. A més, Maca de Castro (Maca de Castro, Alcúdia) farà un repàs per la tradició de la cuina de Mallorca; Melanie Sevilla (Petit Comitè, Barcelona) exposarà la teoria que hi ha darrere d’una taula de formatges; la instagramer Laura Ponts explicarà com realitzar un bodegó de producte, i la sommelier Clara Antúnez farà un tast d’Aigua de Vilajuïga.
Establiments i xefs participants en el #GastroDona
10.05 | Carlota Claver | La Gormanda | Calçots, navalles, salsa “tomka” i caviar ostra. |
10.50 | Maca de Castro | Maca de Castro | Cuina de Mallorca |
11.10 | Nuria Gironès | Ca l’Isidre | Escabetx de guatlles amb mango. |
11.40 | Nuria Bonet | Ca La Núria | Ou ecològic amb pèsols negres i cansalada, i costella de porc Ral confitada i rostida. |
12.10 | Roseta Jorba | Pa i Raïm | Arròs melós de garota amb botifarra negra. |
13.05 | Eli Valimaña i Diana Valimaña | El Bistrot | Filet de porc amb salsa de raïm, i crespells de borraina amb Complot IPA. |
14.00 | Fina Puigdevall i Martina Puigverd | Les Cols | Textures i colors; mosaic de tubercles; cítrics. |
14.40 | Clara Antúnez | La Gastronòmica | Tast d’Aigua de Vilajuïga. |
15.10 | Melani Sevilla | Petit Comitè | Taula de formatges. |
15.40 | Carme Picas | El Ginjoler | Embotits de porc ecològic i degustacions amb verdures de temporada. |
16.10 | Laura Pons | Instagramer | Bodegó de productes. |
16.30 | Iolanda Bustos | La xef les flors | Ànec amb peres i violetes. |
Contacte:
Burson Cohn & Wolfe
Núria Rosiñol – [email protected]
Carla Lladó – [email protected]