El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Reconegudes professionals de la gastronomia participaran en el #GastroDona
  • CA

El proper 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona acollirà #GastroDona, un esdeveniment virtual que comptarà amb setze reconegudes professionals de la gastronomia de Catalunya i Balears. La jornada estarà apadrinada per la xef Carme Ruscalleda i serà conduïda per Carme Gasull, periodista i comunicadora gastronòmica. A més, la reconeguda sommelier Meritxell Falgueras proposarà el maridatge ideal d’algunes d’aquestes elaboracions amb les cerveses Estrella Damm, Bock-Damm, A.K.Damm, Equilater, Complot IPA, Malquerida, Voll-Damm i Inedit.

Des de les deu del matí i fins a les cinc de la tarda, els amants de la gastronomia podran seguir en directe a través del canal de YouTube de GastroEvents Online les diferents elaboracions que realitzaran −des de l’Antiga Fàbrica Estrella Damm o des de les cuines dels seus restaurants−, reconegudes xefs com Carlota Claver (La Gormanda, Barcelona), Núria Gironès (Ca l’Isidre, Barcelona), Núria Bonet (Ca La Núria, Bellver de Cerdanya), Roseta Jorba (Pa i Raïm, Palafrugell), Eli i Diana Vilamaña (El Bistrot, Gandesa), Fina Puigdevall i Martina Puigvert (Les Cols, Olot), Carme Picas (El Ginjoler, Sant Feliu de Guíxols) i Iolanda Bustos, coneguda popularment com la xef de les flors. A més, Maca de Castro (Maca de Castro, Alcúdia) farà un repàs per la tradició de la cuina de Mallorca; Melanie Sevilla (Petit Comitè, Barcelona) exposarà la teoria que hi ha darrere d’una taula de formatges; la instagramer Laura Ponts explicarà com realitzar un bodegó de producte, i la sommelier Clara Antúnez farà un tast d’Aigua de Vilajuïga.

Establiments i xefs participants en el #GastroDona

10.05Carlota ClaverLa GormandaCalçots, navalles, salsa “tomka” i caviar ostra.
10.50Maca de CastroMaca de CastroCuina de Mallorca
11.10Nuria GironèsCa l’IsidreEscabetx de guatlles amb mango.
11.40Nuria BonetCa La NúriaOu ecològic amb pèsols negres i cansalada, i costella de porc Ral confitada i rostida.
12.10Roseta JorbaPa i RaïmArròs melós de garota amb botifarra negra.
13.05Eli Valimaña i Diana ValimañaEl BistrotFilet de porc amb salsa de raïm, i crespells de borraina amb Complot IPA.
14.00Fina Puigdevall i Martina PuigverdLes Cols              Textures i colors; mosaic de tubercles; cítrics.
14.40Clara AntúnezLa GastronòmicaTast d’Aigua de Vilajuïga.
15.10Melani SevillaPetit ComitèTaula de formatges.
15.40Carme PicasEl GinjolerEmbotits de porc ecològic i degustacions amb verdures de temporada.
16.10Laura PonsInstagramerBodegó de productes.
16.30Iolanda BustosLa xef les florsÀnec amb peres i violetes.

Contacte: 
Burson Cohn & Wolfe 
Núria Rosiñol – [email protected]  
Carla Lladó – [email protected] 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a març 03, 2021 | 18:02
    Gonzalo març 03, 2021 | 18:02
    Harán comidas de canto.
  2. Icona del comentari de: Clara a març 04, 2021 | 11:00
    Clara març 04, 2021 | 11:00
    Fer un TOT DONES també és una forma de discriminació. A més això de ser "reina por un dia" encara és més penós. Veure-les als mitjans, conèixer la seva professionalitat regularment si que normalitza el seu rol a la societat. En aquest cas a la restauració.
    • Icona del comentari de: Domènec a març 04, 2021 | 13:34
      Domènec març 04, 2021 | 13:34
      a veure, no és discriminar ni coses rares, és el Dia Internacional de la Dona, potser més o menys folclòric, però és el propi de diades així.

Respon a Gonzalo Cancel·la les respostes

Comparteix

Icona de pantalla completa