El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’EMA recomana no vacunar amb alguns lots de Janssen per la detecció d’un contaminant als EUA
  • CA

Les autoritats federals nord-americanes han informat a la multinacional Johnson i Johnson que prop de 60 milions de dosis de la seva vacuna Janssen no poden ser administrades per risc de possible contaminació, segons han informat al New York Times fonts properes a les converses. Les dosis van ser fabricades en una planta de la companyia Emergent Biosolutions situada a Baltimore, que fa dos mesos que està tancada precisament per la investigació d’aquest fet, després que es descobrís que els seus empleats havien barrejat ingredients equivocats en la fabricació d’una remesa de vacunes.

Precisament deu milions de dosis creades per Emergent formen part del paquet de donacions de vacunes que els Estats Units vol fer a la comunitat internacional. Johnson i Johnson no s’ha pronunciat de moment sobre aquesta informació. Si bé la FDA ha confirmat que aquesta remesa en particular és adequada per al seu ús, haurà d’anar acompanyada de l’avís que els reguladors no poden confirmar que Emergent hagi seguit les “bones pràctiques recomanades” en la manufactura de la vacuna. Els lots afectats són uns altres, però encara s’estan revisant lots addicionals i l’agència mantindrà el públic informat a mesura que es completin aquestes revisions.

D’altra banda, la FDA ha ampliat el marge per a la data de venciment de la vacuna Janssen COVID-19 refrigerada després de revisar la informació enviada i determinar que la vacuna es pot emmagatzemar a 2-8 graus Celsius durant quatre mesos i mig mesos, en lloc de 3 mesos.

No han arribat a Europa

Pel que fa a Catalunya, l’Agència Europea de l’Medicament (EMA) ha informat que sap que hi ha un lot del principi actiu de la vacuna de Janssen “contaminat amb materials per a una altra vacuna fabricada en el mateix lloc”, en referència a la planta de Baltimore, però ha precisat que “el lot en qüestió no estava destinat a el mercat de la UE”.

L’EMA indica, segons la informació disponible, que els lots de la vacuna de Janssen a la UE “no s’han vist afectats per la contaminació creuada“, però, “com a mesura de precaució i per salvaguardar la qualitat de les vacunes”, les autoritats supervisores recomanen no fer servir els lots elaborats “aproximadament a el mateix temps que es va produir la contaminació”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Emma a juny 11, 2021 | 20:48
    Emma juny 11, 2021 | 20:48
    Millor Pfizer. Guanya els altres vaccins per golejada, en efectes col·laterals, en efectivitat, temps entre les dues dosis i altres paràmetres. No us deixeu aixecar la camisa en un tema tant seriós, com ho és la salut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa