El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Reby fa de BCN la primera ciutat europea amb una plataforma que unifica el lloguer de mobilitat
  • CA

L’empresa barcelonina Reby ha desenvolupat una plataforma que simplifica i unifica el lloguer de qualsevol vehicle de mobilitat compartida que estigui operant, independentment de la companyia de la qual es tracti. Fundada fa tot just dos anys, la companyia ha destacat aquest divendres que “segueix avançant en la seva aposta per impulsar la mobilitat compartida com a mesura per contribuir a la sostenibilitat de les ciutats”.

En els últims mesos, i davant l’augment de l’ús d’aquests vehicles que ha propiciat la crisi de la Covid-19, la companyia s’ha centrat en desenvolupar una “finestreta única” per als consumidors que busquen mobilitat compartida per anar per la ciutat.

L’objectiu és facilitar l’accessibilitat a aquest tipus de vehicles a tots els usuaris i per a això, ha desenvolupat una plataforma que simplifica i unifica el lloguer de qualsevol vehicle de mobilitat compartida que estigui operant, independentment de la companyia de la qual es tracti, de manera que amb Reby es pot no només veure, sinó reservar, iniciar i acabar viatges amb vehicles de diferents operadors sense sortir de l’aplicació.

A més, l’usuari interactua amb els diferents operadors gràcies a la integració d’entitats de pagament independents, de manera que tota la relació entre operadors i usuaris es fa de forma bidireccional i directa, sense que Reby participi.

Amb aquesta solució, Reby explica que amplia el seu model de negoci de fabricar i distribuir vehicles elèctrics per a ús compartit, “per evolucionar en una solució completa” tant per a administracions públiques com per a operadors privats de mobilitat compartida.

Segons Cristina Castillo, cofundadora de Reby, “ens complau anunciar un nou capítol en el nostre creixement amb el llançament d’una plataforma que permeti democratitzar l’ús de la mobilitat compartida. A través d’ella, volem aportar noves solucions al seu impuls i iniciatives d’aquest tipus, que posen l’usuari al centre, contribueixen sens dubte a això “.

Els operadors s’hi sumen

En el seu llançament ja compta amb acords amb operadors com Ubeeqo, Avant o Tucycle perquè s’integrin en les pròximes setmanes a la plataforma. En aquest sentit, Cristina Castell va afegir que “fins ara existien molts agregadors de tecnologia i d’operadors que mostren el vehicle més proper (com S mou, el líder a Barcelona desenvolupat per l’Ajuntament de Barcelona), però cap d’ells et permet reservar, començar i finalitzar un viatge de diferents operadors en una mateixa aplicació “.

Va indicar que l’esforç de la companyia “passa per anticipar-tecnològicament als canvis que han de venir. S’ha acabat haver de baixar-te 20 aplicacions per poder moure’t per la ciutat. L’objectiu és facilitar la vida als ciutadans, i el Maas (Mobility-as-a-Service) és el camí a seguir, ja que evita la necessitat de registrar-se en múltiples aplicacions i serveis per aconseguir el mateix objectiu: desplaçar-se de forma sostenible “.

La nova plataforma està disponible tant en dispositius Android com iOS, i actualment es troba en fase beta. Reby ha decidit obrir la seva tecnologia en format open-source a qualsevol operador o administració pública que vulgui unir-se a el projecte. La tecnologia ha estat desenvolupada en col·laboració amb la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya), a través de la supervisió de l’professor Eduard Alarcón.

Entre d’altres projectes de futur, Reby es troba desenvolupant una integració amb Apple Health i Google Fit per recompensar amb crèdits gratuïts a aquells usuaris que utilitzin sistemes de mobilitat activa com la bicicleta o caminar, “en un intent de promoure no només la mobilitat elèctrica sinó també el benestar físic i emocional, alhora que impulsar el comerç local “.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa