Què es pot fer i què no a Catalunya a partir d’aquest dilluns?

Les principals restriccions s'allarguen una setmana més, però es reobren els centres comercials amb aforament del 30%

El Govern ha prorrogat una setmana més, de l’1 al 7 de març, les principals restriccions per mirar de frenar l’expansió de la Covid-19. Però hi ha una variació, i és que es permet l’obertura dels centres comercials, fins ara totalment tancats. Això sí, amb limitacions. Per tant, com queden les restriccions? Bàsicament, es permet a partir d’ara la pernoctació fora de la comarca, mantenint els grups bombolla, per a activitats docents, socioeducatives i activitats del lleure, és a dir, les colònies. I la mesura més rellevant, obren els centres comercials, però amb un aforament del 30% i sense possibilitat que obrin els bars i restaurants que es troben dins del perímetre del centre comercial. Tot plegat, de dilluns a divendres, Dissabte els establiments dels centres comercials, com la resta de no essencials, hauran de tancar.

Per contra, encara hi ha restriccions rellevants:

Queden prohibides les reunions de més de 6 persones, excepte els que siguin de la bombolla de convivència. No obstant, les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent-hi els domicilis, es recomana que es restringeixin tant com sigui possible i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

Una dona amb mascareta passa per davant de les terrasses...
Els restaurants encara han de romandre tancats al vespre

Es manté el toc de queda entre les 22h i les 6h

Restringida l’entrada i sortida sense motiu justificat. La mobilitat laboral només es permet quan no es pot teletreballar.

Restringida la mobilitat tota la setmana, excepte per motius justificats, com ara la impossibilitat de teletreballar. Permesa la mobilitat en l’àmbit escolar sense pernoctació.

Terrasses: obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 10:30 h i de 13:00 a 16:30 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

Interiors: oberts amb el 30% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 10:30 h i de 13:00 h a 16:30 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

Oberts: cinemes, teatres, circs, auditoris i sales de concerts, amb un 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és òptima. També oberts museus, biblioteques i sales d’exposició al 50% de l’aforament. Suspensió de les activitats fora de la programació habitual dels establiments culturals.

Represa de les activitats formatives o educatives no reglades i l’esport escolar per a joves escolaritzats a partir de secundària sempre que mantinguin els grups de convivència estable definits per a l’activitat lectiva.

nstal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure i piscines oberts amb un aforament màxim del 50%.

Instal·lacions i equipaments d’interior: aforament del 30%. Sense ventilació i qualitat de l’aire reforçada limitació a 6 persones i ús de mascareta en activitats grupals.

Competicions: només en categories internacionals, professionals, estatals i competicions que hi donen accés.

Universitats: docència teòrica en format virtual, excepte el primer curs.

Batxillerat, cicles formatius i ensenyaments de règim general reglats, incloses escoles de música i dansa autoritzades: reducció de l’activitat presencial.

ESO, primària i infantil: presencialitat plena.

Activitats extraescolars: permeses les activitats extraescolars, de lleure i esportives adreçades a cicle infantil i primària que es realitzin dins o fora dels centres educatius amb un màxim de 6 persones (a excepció de les que preservin el grup bombolla).

Represa de les activitats no reglades i de l’esport escolar per a joves a partir de secundària sempre que mantinguin els grups de l’activitat lectiva.

Permesos els desplaçaments i sortides del centre escolar amb pernoctació sempre que no trenquin el grup bombolla.

Comentaris

    fat boy 01/03/2021 2:58 am
    Pero muntar festes, aixo no importa i anar a la torreta tampoc.

Nou comentari