Torna la quarantena per a vacunats que siguin contacte estret d’un positiu

El Departament de Salut canviarà aquest divendres el protocol perquè tots els contactes estrets de positius facin quarantena a partir de la setmana vinent encara que estiguin vacunats, informa l’agència ACN. Fins ara, aquesta mesura només s’aplicava en cas de variant òmicron, però el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha constatat que aquesta variant serà majoritària en una setmana o deu dies, i absolutament dominant en unes tres setmanes. “Serà ràpid”, ha dit Argimon. De fet, el 20% de les mostres que s’analitzen ara a Catalunya ja són sospitoses d’òmicron.

Els contactes estrets són les persones que han compartit espai amb un positiu de Covid-19 a menys de 2 metres de distància, durant més de 15 minuts, sense protecció i des de les 48 hores prèvies a l’inici dels símptomes. Si la persona positiva no ha tingut símptomes, es tindran en compte les 48 hores prèvies a la realització de la prova diagnòstica.

Tots els indicadors de la pandèmia continuen empitjorant en plena alarma per l’arribada de la variant Òmicron. La pressió hospitalària guanya aquest divendres 11 pacients més ingressats amb Covid als centres hospitalaris catalans, elevant el balanç a 1.139 pacients, segons les dades del Departament de Salut. Tambe hi ha sis persones més en estat crític que han necessitat ser ingressades a unitats de cures intensives (UCIs). En total hi ha 287 persones en estat crític.

Pel que fa a nous casos confirmats per proves PCR o tests antígens (TA), Salut en notifica avui 5.887. El risc de rebrot puja 136 punts i passa de 766 a 902. La velocitat de propagació o Rt incrementa un 0,12 i queda fixada en 1,59. La incidència acumulada a 14 dies augmenta en 46 casos i se situa en 581,53 casos per cada 100.000 habitants. La taxa de positivitat també continua el seu lent augment i ara ja està en 11,41%.

El Departament de Salut ha advertit aquest divendres que l’escenari epidemiològic actual està determinat per l’increment de la variant òmicron. Segons informa en un comunicat, les dades preliminars estudiades confirmen que hi ha aproximadament un 20% de les mostres analitzades amb sospita de ser d’aquesta variant. Aquesta realitat, assegura el comunicat, fa que el Departament reiteri la crida a la població a que reforci les mesures conegudes de protecció (mans, distància, mascareta i ventilació) i la vacunació d’aquelles persones que encara no ho han fet, especialment l’administració de la dosi de record al col·lectiu de majors de 60 anys.

Comentaris

  Joan Desembre 17, 2021 | 17:52
  Quan informaras amb tota la informació? d´aquests 287 a la UCI quants estàn vacunats i quant no? perquè s´amaga aquesta informació? perquè de tot això feu sempre un monòleg alarmista? perquè només dieu una de les cares? sembla que ens tracteu d´idiotes.
  cap sentit, cap coherència. Desembre 17, 2021 | 18:25
  A on és el benefici de tanta punxada i de tanta vacunació? Ens han de posar en quarentena igual, ja anem per la quarta... I sense tanta porqueria al cos, els no vacunats que conec, estan com a ginjols i com a roses. No s'entén!
  fat boy Desembre 17, 2021 | 19:08
  Pero si van a un botellot tambe han de fer quarantena o aixo aqui es igual?.
  Mafiosos Desembre 17, 2021 | 22:18
  Una quarantena és el nombre de dosis del verí que ens acabaran fotent si no comencem a plantar cara.

Nou comentari