Puigneró presentarà amb Oriol Mitjà un projecte per crear un observatori epidemiològic

El Govern anuncia una nova eina per aplicar en Salut Pública, però a la roda de premsa no hi haurà representants del Departament de Salut

El Govern ha anunciat aquest dimecres la presentació demà dijous d’un projecte per crear un observatori epidemiològic basat en tecnologies digitals avançades. La presentació comptarà, entre d’altres, amb el conseller Jordi Puigneró i l’epidemiòleg Oriol Mitjà, a qui el president de la Generalitat, Quim Torra, va encarregar durant l’estat d’alarma un informe per fer la desescalda a Catalunya. La convocatòria de la presentació no inclou la presència de la consellera de Salut, Alba Vergés, ni de cap representant del Departament de Salut.

L’observatori epidemiològic és, segons el Govern, un projecte basat en Big Data i Intel·ligència Artificial (IA), que “ha de permetre determinar models epidemiològics per detectar i preveure futures epidèmies”.

D’acord amb el Govern, el projecte s’inscriu dins l’estratègia govenramental ‘Catalonia.AI’ i suma els esforços d’institucions mèdiques i de salut (Hospital Germans Trias i Pujol, Fundació Lluita contra la Sida i Hospital Clínic de Barcelona-UB), centres de recerca (CIDAI, Eurecat, BSC, URV i UdG); operadores de telefonia mòbil (Telefónica i Orange) i Mobile World Capital Barcelona amb el suport de GSMA.  

La roda de premsa, convocada per la conselleria de Polítiques Digitals, la protagonitzarà Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya; Eduard Martín, CIO de Mobile World Capital Barcelona; Marc Torrent, director  del Center for Innovation in Data tech and Artificial Intelligence (CIDAI); Bonaventura Clotet, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol  i president de la Fundació Lluita contra la Sida (FLS); Oriol Mitjà, metge investigador de la FLS, i Antoni Trilla, cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona.

Nou comentari