El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Prou Morts a l’N-240 celebra l’alliberament de l’AP-2 però insisteix en el desdoblament entre les Borges i Lleida
  • CA

La Plataforma Prou Morts a l’N-240 celebra l’alliberament de l’AP-2 però insisteix en la necessitat de desdoblar l’N-240 entre les Borges Blanques i Lleida per augmentar la seguretat a la carretera. Aquest dilluns ha convocat una reunió amb representants de l’Estat i la Generalitat per exigir-los reactivar el desdoblament i que no quedi en via morta amb l’alliberament de l’AP-2. La plataforma Rescap-2 també valora positivament l’aixecament del peatge que porta reclamant des del 2012 tot i que lamenta que hagi calgut esperar a la fi de la concessió. Així mateix, reclama habilitar accessos directes a l’autopista a Castelldans, Puigverd de Lleida i l’Espluga de Francolí, a més de millorar les connexions en bus i tren entre Lleida i les Borges.

Prou Morts a l’N-240, plataforma que aplega alcaldes lleidatans de municipis per on discorre aquesta carretera, sosté que l’alliberament de l’AP-2 serà positiu perquè no caldrà peatge per desplaçar-se a algunes ciutats. Tot i això, l’alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau, considera que “no serà pràctic” i “afectarà poc” als veïns de poblacions ara Vinaixa, les Borges, Juneda o Torregrossa a l’hora d’anar o tornar de Lleida perquè la majoria continuaran passant per l’N-240. “Anar a buscar l’autopista suposa fer molt tomb i més quilòmetres i els deixa molt lluny de Lleida”, assenyala. “Per als camions tampoc és còmode perquè acostumen a agafar la sortida de l’AP-2 de les Borges per anar als polígons de Lleida, cosa que col·lapsa l’N-240”, afegeix.

Per això, Prou Morts a l’N-240 insisteix en reclamar a l’Estat el desdoblament d’aquesta carretera entre les Borges Blanques i Lleida. “Ens és més pràctic perquè volem una via per anar a Lleida, de forma ràpida, còmode, segura i viable”, remarca Palau. La portaveu de la plataforma recorda que “l’N-240 té un índex molt alt de sinistralitat” i defensa que desdoblar l’N-240, amb dos carrils per sentit entre les capitals de les Garrigues i del Segrià, “comportaria més seguretat a la via”.

La plataforma ha convocat aquest dilluns una reunió d’alcaldes amb representants de l’Estat i la Generalitat per traslladar-los que no s’utilitzi ara l’alliberament de l’AP-2 per deixar definitivament en via morta el desdoblament de l’N-240. “Volem defensar el dret que creiem que tenim respecte a aquesta carretera perquè hi ha hagut moltes promeses que es farien estudis, projectes i rotondes i no s’ha fet res”, remarca Palau.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa