Protecció Civil demana precaució per les nevades previstes per al cap de setmana

Aquest divendres la cota de neu baixarà a zero i es preveu que pugui nevar al terç sud de Catalunya

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en prealerta el pla NEUCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya d’un episodi de nevades que començaven aquest dijous a les Terres de l’Ebre i que es generalitzaran dissabte a moltes zones del país. Segons un comunicat, el Meteocat ha informat que aquest dijous poden acumular-se en les comarques de Terres de l’Ebre gruixos de neu superiors a 5 centímetres per sobre dels 600 metres, i també podran acumular més de 10 centímetres per sobre dels 900 metres en la meitat sud de Catalunya.

Aquest divendres la cota de neu baixarà a zero i es preveu que pugui nevar al terç sud de Catalunya, i aquest dissabte, la previsió és que les nevades es generalitzin a tot Catalunya excepte al Pirineu de Lleida, i que pugui nevar a qualsevol cota fins a mig matí. De moment, aquest dijous ja s’ha vist emblanquinat el Parc de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, al Vallès Occidental, on està presa la foto que teniu sobre aquestes línies i la resta d’imatges d’aquesta fotogaleria de Món Terrassa, obra del fotògraf Toni Garcia, que les ha fet amb un dron.

El mapa de les previsions de la nevada per a dissbate

El matí d’aquest dijous s’han reunit una part de el comitè tècnic de el Pla NEUCAT per valorar les previsions, i posteriorment, s’han reunit amb el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès per informar-los de la situació. Protecció Civil de la Generalitat ha recomanat a la ciutadania tenir el vehicle preparat per a la neu, amb cadenes, mantes, llanternes i telèfons mòbils amb bateria per si hi ha alguna emergència, i evitar la mobilitat a les zones afectades per la neu si no és imprescindible.

Nou comentari