El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Protecció Civil demana precaució per les nevades previstes per al cap de setmana
  • CA

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en prealerta el pla NEUCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya d’un episodi de nevades que començaven aquest dijous a les Terres de l’Ebre i que es generalitzaran dissabte a moltes zones del país. Segons un comunicat, el Meteocat ha informat que aquest dijous poden acumular-se en les comarques de Terres de l’Ebre gruixos de neu superiors a 5 centímetres per sobre dels 600 metres, i també podran acumular més de 10 centímetres per sobre dels 900 metres en la meitat sud de Catalunya.

Aquest divendres la cota de neu baixarà a zero i es preveu que pugui nevar al terç sud de Catalunya, i aquest dissabte, la previsió és que les nevades es generalitzin a tot Catalunya excepte al Pirineu de Lleida, i que pugui nevar a qualsevol cota fins a mig matí. De moment, aquest dijous ja s’ha vist emblanquinat el Parc de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, al Vallès Occidental, on està presa la foto que teniu sobre aquestes línies i la resta d’imatges d’aquesta fotogaleria de Món Terrassa, obra del fotògraf Toni Garcia, que les ha fet amb un dron.

El mapa de les previsions de la nevada per a dissbate

El matí d’aquest dijous s’han reunit una part de el comitè tècnic de el Pla NEUCAT per valorar les previsions, i posteriorment, s’han reunit amb el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès per informar-los de la situació. Protecció Civil de la Generalitat ha recomanat a la ciutadania tenir el vehicle preparat per a la neu, amb cadenes, mantes, llanternes i telèfons mòbils amb bateria per si hi ha alguna emergència, i evitar la mobilitat a les zones afectades per la neu si no és imprescindible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa