Protecció Civil activa el pla NEUCAT per la previsió de nevades a cotes baixes

Es recomana molta prudència de matinada i aquest divendres al matí en els desplaçaments a les zones afectades per la neu i gel

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquesta dijous a la tarda en alerta el pla NEUCAT per les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de nevades aquesta nit i matinada i fins demà 1 de gener al migdia a cotes baixes. Concretament, en algunes comarques del prelitoral de Tarragona i Barcelona, comarques de la Catalunya Central i sud de Girona per sobre dels 400 metres. Les nevades també poden ser intenses al Pirineu sobretot occidental.

Les temperatures també seran molt baixes aquesta nit i els propers dies, per la qual cosa les carreteres poden estar glaçades. Es recomana limitar la mobilitat demà al matí i no acostar-se a les zones afectades per la neu i el gel.El Servei Meteorològic de Catalunya preveu nevades durant aquesta nit i demà al matí a les comarques de l’Alt Camp, Conca de Barberà, Segarra, Anoia, Bages, Moianès, Osona, Selva, Solsonès, Berguedà, Ripollès, Garrotxa, Vallès Oriental i Occidental. Segons l’SMC, els gruixos de neu podran superar els 5 cm per sobre dels 700 metres a les comarques afectades. La cota de neu es situarà entorn els 600 metres, tot i que localment baixarà fins als 400 metres.

Protecció Civil remarca que en cas de necessitat de desplaçament, cal recordar portar cadenes al vehicle i extremar les precaucions en la conducció. Així com evitar la mobilitat a les zones afectades per la neu si no és imprescindible.

Nou comentari