El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Protecció Civil activa l’alerta per fort onatge
  • CA

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta de fort onatge a partir de la pròxima matinada fins al diumenge. El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que les onades superin els 2,5 metres a l’Empordà, la Selva, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Baix Ebre i el Montsià. La Generalitat alerta que el territori més afectat serà l’Empordà, on les onades podrien arribar a superar els quatre metres.

La principal recomanació de Protecció Civil és tenir molta cura les zones portuàries, els espigons i les activitats que es realitzin a prop de la costa. A més, aquest organisme posa de manifest la importància de respectar els tancaments dels accessos al litoral que es realitzin amb caràcter preventiu i per raons de seguretat. Protecció Civil també demana prudència a la població encara que no hi hagi indicis de perillositat i demanar evitar fer fotografies o anar a mirar com trenquen les onades.

El màxim grau de perillositat de les onades està previst pel dissabte, on fins a sis comarques del litoral estaran en alerta taronja amb la possibilitat que les onades superin els dos metres i mig. L’estat de la mar durant la nit de divendres tan sols presentarà un perill destacat al litoral nord de Catalunya. Pel que fa al diumenge, el nord i el sud de la costa catalana continuaran en alerta taronja, mentre que el Barcelonès i el Baix Llobregat no superaran l’alerta groga.

Protecció Civil ja ha hagut d’activar l’alerta per la previsió de fort onatge diverses ocasions durant els últims mesos. La darrera ocasió va ser a finals de setembre a causa de l’episodi de fortes pluges que va viure Catalunya. A més, també es va produir alguna alerta durant la temporada de bany a les platges. Alguna d’elles va afectar les comarques de l’Empordà, que és la zona amb un nivell de perillositat més alt d’aquesta alerta.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a novembre 06, 2021 | 07:38
    ciutadà novembre 06, 2021 | 07:38
    A veure si passarem sense que algú prengui mal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa