Protagonistes inesperats del coronavirus: el teletreball i els cangurs

Algunes empreses catalanes ja es preparen per al confinament que podria viure Catalunya en els propers dies seguint el camí marcat per la Comunitat de Madrid i La Rioja.

És el cas de l’empresa on treballa Antònia Pinar, que explica a El Món que ahir li van oferir un equip informàtic nou i la possibilitat de treballar des de casa. “Els nostres informàtics m’han assegurat que no hi haurà problema amb fer la feina en remot”. I és que el denominat teletreball és una opció molt adient per les empreses, que ja fa temps que es preparen per introduir-lo.

Una de les botigues d’informàtica més importants de Barcelona és PCBox. Aquest diari ha parlat amb el propietari de la franquícia, qui assegura que el que més ha variat amb la “bogeria” del coronavirus ha estat l’afluència de gent a la botiga i les trucades, que s’han multiplicat. “La gent està preocupada, només s’ha de veure com estan els súpers”, diu abans d’atendre altres clients.

Quant a l’augment de vendes d’ordinadors, el responsable d’una de les vint botigues que BEEP té a Barcelona, situada al carrer Freser, ha notat “un augment important en la demanda de portàtils de la setmana passada a l’actual”. “No havia caigut en que podria ser causat pel coronavirus”, conclou.

‘El Món’ ha pogut parlar també amb Francisco Navarro, CEO de la consultoria informàtica Precognis. Navarro assegura que entre els seus clients hi ha alguns que es dediquen a la venda d’ordinadors, i cap ha notat que hi hagi un moviment excepcional. Parla amb nosaltres després d’un dia en què ha rebut multitud de correus electrònics de clients preocupats: “Els preocupa si tot funcionarà amb normalitat si ens veiem obligats a treballar des de casa”. Pel dirigent, si l’empresa no està preparada per rebre connexions massives des de fora de l’oficina “difícilment els servirà comprar portàtils als treballadors”.

L’altra gran preocupació dels treballadors davant un possible confinament de la població és què faran amb els fills en cas que no tinguin l’opció de treballar des de casa. Per això, multituds de webs i plataformes han vist com augmentaven les demandes de cangurs i els preus d’aquells qui oferien el servei. Un clar exemple és la web de topnanny.es, on el possible tancament de les escoles ha generat una allau de peticions de pares que es mostren desesperats per trobar cangur pels seus fills.

Algunes influencers com La Vecina Rubia, que té més de dos milions de seguidors a instagram, han demanat que tothom qui tingui disponibilitat per fer de cangur en deixi constància als comentaris de les seves publicacions per crear una “xarxa d’ajuda” a les zones de més risc.

Nou comentari